Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δίκαιος ο αγώνας των αγροτών !      

Στα μπλόκα του αγώνα κατέβηκαν οι αγρότες από τις 23 Γενάρη, διεκδικώντας την επίλυση άμεσων και ζωτικών προβλημάτων, που τους οδηγούν στο ξεκλήρισμα και στη φτώχεια.
Ο αγώνας των αγροτών βάζει στο στόχαστρο τα μέτρα που εφαρμόζονται στα πλαίσια των μνημονίων και της νέας ΚΑΠ της ΕΕ, οδηγώντας σε ακόμα μεγαλύτερη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια μιας χούφτας μεγαλοαγροτών και επιχειρήσεων και σε παραπέρα ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών.

Η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, στηρίζει το δίκαιο αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, και το κίνημα της, όπως αυτό εκφράζεται από τη Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Καλούμε τους συναδέλφους να στηρίξουν αυτό τον αγώνα, έχουμε συμφέρον από τη συγκρότηση μιας δυνατής κοινωνικής συμμαχίας στην ανασύνταξη του κινήματος. Η οργάνωση της αγροτικής παραγωγής μπορεί να γίνει με βάση τις Λαϊκές ανάγκες, και όχι με βάση τη κερδοφορία, αν φύγουν από τη μέση όλοι αυτοί που εκμεταλλεύονται το μόχθο κι απομυζούν τον πλούτο που παράγουμε οι εργάτες και οι αγρότες. Η Ελλάδα έχει τις παραγωγικές δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που απαιτούνται ώστε να εξασφαλιστούν επαρκή, φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τη διατροφή του ελληνικού λαού και πρώτες ύλες για τη βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας μας.


07/02/17