Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΑΜΕ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Παρασκευή στις 15.30 ενάντια στα αντεργατικά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση

Με «συνοπτικές διαδικασίες» η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα ψηφίσει τις αντιλαϊκές «εκκρεμότητες» για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής γνωστοποιήθηκε ότι οι «ουρές» θα ψηφιστούν μέσω τροπολογιών.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του κοινοβουλίου, Νίκος Βούτσης, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κομμάτων ότι τα «προαπαιτούμενα» που εκκρεμούν, θα συμπεριληφθούν σε μια κύρωση σύμβασης για την αλιεία που ψηφίζεται αύριο, Παρασκευή.
Μετά τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης ο Νίκος Βούτσης ζήτησε δίωρη διακοπή της συνεδρίασης για να επικοινωνήσει με το Μέγαρο Μαξίμου. Τελικά η κυβέρνηση επέμεινε και ανακοινώθηκε ότι τα «προαπαιτούμενα» θα ψηφιστούν ως τροπολογίες. Το ΚΚΕ κατήγγειλε την όλη διαδικασία.
Οι «εκκρεμότητες» αφορούν το Ασφαλιστικό, τις συλλογικές συμβάσεις, το αφορολόγητο, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τα οικονομικά των κομμάτων. 

Για το λόγο αυτό το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Παρασκευή 9 Ιούνη στις 15.30 έξω από τη Βουλή ενάντια στα αντεργατικά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση «σαν τον κλέφτη», με τις «αντιλαϊκές εκκρεμότητες» για το κλείσιμο της αξιολόγησης.