Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Διήμερο Βαλκανικής Αντιπολεμικής και Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης Συνδικάτων
«Χιλιάδες εργαζόμενοι, νέες και νέοι, συνταξιούχοι, ελευθεροεπαγγελματίες, γυναίκες από όλη τη χώρα διαδήλωσαν το Σάββατο 24 Ιούνη στη Θεσσαλονίκη έξω από το ΝΑΤΟικό στρατηγείο», επισημαίνει το ΠΑΜΕ, με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Όπως τονίζει: «Η τωρινή ΝΑΤΟική άσκηση "Noble Jump", τα πλοία του θανάτου ''USS Mesa Verde'' και το ''USNS Trenton'', που αλωνίζουν στο Αιγαίο, οι ασκήσεις και οι ΝΑΤΟικοί σχεδιασμοί σε όλη την Ευρώπη που αναπτύσσονται πάνω στους οξυμένους ανταγωνισμούς και της εμπλοκής μεγάλων χωρών για την υπεράσπιση των συμφερόντων μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων, πρέπει να συναντήσουν τη λαϊκή απάντηση τόσο στη χώρα μας όσο και ευρύτερα.

Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας! Όπου πηγαίνει σπέρνει το θάνατο και την καταστροφή. Είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα.
Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους εργαζόμενους άλλων χωρών, με τους άλλους λαούς. Μας ενώνει το κοινό συμφέρον της πάλης για μία ζωή χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια και πολέμους, χωρίς αφεντικά. Δε βάζουμε τα συμφέροντα μας, τη ζωή μας κάτω από την ξένη σημαία της πλουτοκρατίας των χωρών μας και των συμμάχων τους. Υψώνουμε ψηλά τη σημαία των συμφερόντων της εργατικής τάξης. 
Παλεύουμε ενάντια στους άδικους πολέμους, για την εξάλειψη των αιτιών που τους προκαλούν, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη!»
Οι Λιθογράφοι μαζί με τα Πρακτορεία Τύπου και την Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου, με πολυμελής και μαζική παρουσία στη Θεσσαλονίκη, όπως και το ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ, διαδήλωσαν και διατράνωσαν την αντίθεσή τους στα σχέδια του ΝΑΤΟ και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στις επεμβάσεις και τα επεισόδια που εξελίσσονται στη γειτονιά μας και σε όλο τον κόσμο.
Καμιά συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους εκτός συνόρων. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.
Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια. Πάλη ενάντια στην αλλαγή συνόρων. Πάλη ενάντια στην περιστολή συνδικαλιστικών και άλλων ελευθεριών.
Όχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
Αγώνας ενάντια στον εθνικισμό, το ρατσισμό, το σοβινισμό.
Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, στους μετανάστες, αλληλεγγύη σε όλους τους λαούς.

Το Διήμερο Βαλκανικής Αντιιμπεριαλιστικής Αντιπολεμικής Δράσης Συνδικάτων, συνεχίστηκε και την Κυριακή 25 Ιούνη, με την πραγματοποίηση Διεθνούς Συνάντησης Συνδικάτων και Συνδικαλιστών από τα Βαλκάνια και τις χώρες της ευρύτερης περιοχής,  στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης».