Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μαχητική η συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ την Παρασκευή 9 Ιούνη έξω από την Βουλή

Μαχητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής 9 Ιούνη το ΠΑΜΕ έξω από την Βουλή, ενάντια στα νέα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης.

Στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ ανταποκρίθηκαν σωματεία, συνδικάτα, ομοσπονδίες, ενώσεις αυτοαπασχολουμένων, γυναικείοι σύλλογοι, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, που συγκεντρώθηκαν στο ύψος της πύλης της Βουλής επί της Βασιλίσσης Σοφίας η οποία παρέμεινε κλειστή, κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης. «Του λαού δυνάστες, κλέφτες και ληστές - τρόικα, κυβέρνηση και καπιταλιστές», «Φόροι, ανεργία για τους εργάτες - κέρδη και χλιδή στους κεφαλαιοκράτες», είναι μερικά μόνο από τα συνθήματα που δόνησαν την ατμόσφαιρα. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Σας επιστρέφουμε τα ψάρια σας»

Σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας μέλη του ΠΑΜΕ πέταξαν τελάρα με ψάρια στον προαύλιο χώρο της Βουλής, με τα συνθήματα να δονούν την ατμόσφαιρα.


Στη συγκέντρωση μίλησε και ο Παναγιώτης Κατάρας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τύπου - Χάρτου, και σημείωσε ότι, δίνουμε την δική μας αγωνιστική απάντηση στα νέα αντιλαϊκά μέτρα και τις άθλιες μεθοδεύσεις που επέλεξε η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά με πραξικοπηματική διαδικασία στη Βουλή για να μην πάρει χαμπάρι ο λαός. Χρειάζεται με εμπιστοσύνη στη δύναμή μας να οργανώσουμε την πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς για να βάλουμε εμπόδια στην εφαρμογή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής με στόχο την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και την ενίσχυση της κοινωνικής συμμαχίας.