Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ


«Έξω οι εργοδότες από τα Συνδικάτα – Συνδικάτα Εργατών όχι εργοδοτών» το μήνυμα που στέλνουν Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, για το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ που διεξάγεται στην Καλαμάτα.

Καταγγέλλουν το γεγονός ότι υπάρχουν αντιπρόσωποι, που με ευθύνη των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, της ομάδας Βασιλόπουλου - ΣΥΡΙΖΑ είτε είναι οι ίδιοι εργοδότες, είτε νόθα εκλεγμένοι μέσα από σωματεία φαντάσματα από όλη τη χώρα. Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκουν να ελέγχουν έναν συσχετισμό στη ΓΣΕΕ και σε μια σειρά από  Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, για να δυναμώνουν οι μηχανισμοί που στηρίζουν τις αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης και της εργοδοσίας και που στέκονται εμπόδιο στην οργάνωση των αγώνων για την ικανοποίηση των εργατικών αναγκών.

Οι ταξικές δυνάμεις έδωσαν και δίνουν μάχη για να φτάσει σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε συνδικάτο το σύνθημα: «Έξω οι εργοδότες από τα Συνδικάτα, Συνδικάτα Εργατών - Όχι των εργοδοτών. Έξω οι "μαϊμούδες" – αντιπρόσωποι» και τονίζουν ότι η πάλη ενάντια στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό αφορά κάθε εργαζόμενο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή.

Στο Μέγαρο Χορού της Καλαμάτας όπου γίνεται εκδήλωση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ τάχα για να τιμήσει τα 100 χρόνια της Συνομοσπονδίας, έφτασε η μαζική πορεία των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων.
Τα μέλη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος εισήλθαν εντός του χώρου όπου γίνεται η εκδήλωση, κρατώντας πικέτες και φωνάζοντας συνθήματα όπως, «Συνδικάτα ταξικά, όχι εργοδοτικά», «Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά», «Μες' στα σωματεία χτίζουν καριέρες, να ποιοί είναι οι εργατοπατέρες», «Εργατοπατέρες απεργοσπάστες, οι εργάτες σας γύρισαν τις πλάτες», «φέρατε εργοδότες μες' στα σωματεία, να ποια είναι η δημοκρατία». Κρέμασαν πανό του ΠΑΜΕ και των Ομοσπονδιών μέσα στην αίθουσα της δήθεν εκδήλωσης, όπου μεταξύ άλλων αναγράφεται, «Τα 100 χρόνια του εργατικού κινήματος ανήκουν σε εκείνους που πάλεψαν και έδωσαν και τη ζωή τους για την εργατική τάξη. Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών», ενώ σε άλλο πανό υπάρχει και η φωτογραφία των νεκρών λιμενεργατών στην απεργία στις 9 Μάη 1934 στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Δρώμενο και συνθήματα
Μάλιστα στην διάρκεια της αγωνιστικής παρέμβασης επανέλαβαν το δρώμενο που έκαναν νωρίτερα στη συγκέντρωση μπροστά στο ΕΚ Καλαμάτας, με εργάτες ντυμένους σε Τσίπρα και Φέσσα, που κρατάνε τα «σκυλάκια τους», δηλαδή την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, αποκαλύπτοντας τον πραγματικό ρόλο του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Εν μέσω βροχής συνθημάτων, στο βήμα ανέβηκε η Χριστίνα Καραμαλίκη, εκ μέρους του Σωματείου Καθαριστριών του Πειραιά, η οποία μετέφερε το πραγματικό νόημα και περιεχόμενο της ιστορίας του ταξικού εργατικού κινήματος. (Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ομιλία της).

Το ένα σύνθημα διαδέχονταν το άλλο από τα μέλη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. «Πρόεδροι ΑΕ, νόθοι και απάτες, αυτοί δεν έχουν σχέση με εργάτες», ενώ την «τιμητική του» στα συνθήματα, είχε ο γνωστός εργοδότης - «συνδικαλιστής» Δ. Καραγωργόπουλος, με το σύνθημα όπως, «Καραγεωργόπουλε εργατοπατέρα, οι εργάτες θα είναι στο δρόμο κάθε μέρα». Παράλληλα με χιούμορ και ευρυματικότητα καυτηρίασαν την επιχειρηματική του δραστηριότητα, φωνάζοντας το σύνθημα, «Φέρτε της Φορτούνα τον πρόεδρο εδώ, θέλω να δώσω βιογραφικό». Ενώ και συνδικαλιστές από τη Μεσσηνία φώναξαν το σύνθημα, «Με νόθους και μαϊμούδες μες στα συνδικάτα, συνέδριο δεν γίνεται μες στην Καλαμάτα».

Συνδικάτα ταξικά, όχι εργοδοτικά» (VIDEO - ΦΩΤΟ)