Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου




ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ
Αριστοτέλους 11-15 όρ.6ος Αθήνα.Τηλ.210-5223756 Fax.210-5223721
E-mail sindikato.tipou.xartou@gmail.com




Ανακοίνωση
                                                                                                                         ΜΑΡΤΗΣ 2019
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες   
                                                                                                      
Σε Νίκη, Βιβλιοσυνεργατική, Ίριδα.

Τα τελευταία 2 χρόνια συνεχίζεται, με ευθύνη της εργοδοσίας και με την ανοχή Κυβέρνησης και κρατικών υπηρεσιών, το σοβαρό πρόβλημα με τις ασφαλιστικές εκκρεμότητες των παραπάνω εταιρειών. Αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για την διασφάλιση των ενσήμων και ήδη οι περισσότεροι εργαζόμενοι, να μην μπορούν να ανανεώσουν τα βιβλιάρια υγείας τους, με ότι συνεπάγεται αυτό στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη των εργαζόμενων και των οικογενειών τους.

Παρά τις καθησυχαστικές δεσμεύσεις της εργοδοσίας ότι υπάρχει ρύθμιση, το πρόβλημα παραμένει.
Η διοίκηση των συγκεκριμένων εταιρειών παρανομεί ανενόχλητη, παραβιάζοντας στοιχειώδεις υποχρεώσεις της για την ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων, με την ανοχή και στήριξη της κυβέρνησης, που δίνει τα πάντα στους εργοδότες.

Σαν να μην έφτανε όμως η ανασφάλιστη εργασία, ήρθε να προστεθεί και η υποχρεωτική υπογραφή ατομικών συμβάσεων σε νέες εταιρίες, που δημιούργησε η εργοδοσία, έχοντας μάλιστα ως βασική προϋπόθεση την «οικειοθελή αποχώρηση» των εργαζομένων από τις προηγούμενες εταιρείες. Δηλαδή με παραίτηση από τα δικαιώματα τους, χωρίς αναγνώριση προϋπηρεσίας, χωρίς καταβολή δεδουλευμένων, αποζημίωσης κλπ. και με αποδοχή νέων μισθών στα όρια του κατώτερου, με την γνωστή εκβιαστική τακτική, ότι μόνο έτσι θα εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.

Όλα αυτά γίνονται την ίδια στιγμή που η διοίκηση επεκτείνει τις δραστηριότητές της και αποκτά μετοχικά πακέτα εταιρειών στον κλάδο της εκτύπωσης και της διανομής του Τύπου. Πως εξηγείται άραγε η παροιμιώδης ασυνέπεια απέναντι στους εργαζόμενους και στα ασφαλιστικά ταμεία και η ταυτόχρονη επέκταση των δραστηριοτήτων;

Η εργοδοσία αξιοποιώντας ως φόβητρο την ανεργία στον κλάδο εκμεταλλεύεται όλους τους αντεργατικούς νόμους, παράλληλα με την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων. Πετάει στο καλάθι των αχρήστων κάθε μας δικαίωμα, που είναι γι’αυτήν κόστος, ώστε να έχει μεγαλύτερο κέρδος, με τις ευλογίες της σημερινής κυβέρνησης  αλλά και όλων των προηγούμενων.

Το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου,  μετά από καταγγελίες συναδέλφων έχει κάνει το προηγούμενο διάστημα, επανειλημμένες παρεμβάσεις στη διοίκηση των εταιρειών και στο Υπουργείο Εργασίας για ένα σωρό ζητήματα, τα οποία όμως με ευθύνη της εργοδοσίας και όλων διαχρονικά των Κυβερνήσεων παραμένουν άλυτα και συνεχώς διογκώνονται.

Συνάδελφοι δε γίνεται να δείξουμε άλλη ανοχή! Παλεύουμε για δουλειά με αξιοπρέπεια και δικαιώματα, βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες. Έτσι κι αλλιώς αυτά, που απαιτούμε είναι τα αυτονόητα. Να πληρωνόμαστε για την εργασία μας και να έχουμε τα ένσημά μας. Ό,τι μισθοί δίνονται στο χέρι πρέπει να φαίνονται και στα χαρτιά.

Απαιτούμε από την εργοδοσία να δώσει λύση στα αιτήματα των εργαζόμενων και να μας ενημερώσει για το χρονοδιάγραμμα . Καλούμε του συναδέλφους και τις συναδέλφισσες  να διεκδικήσουν μαζί με το Συνδικάτο Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και τα δικαιώματα . Δυναμώνουμε και ενισχύουμε τη δράση του Συνδικάτου , διεκδικούμε από ΣΕΒ και Υπ. Εργασίας υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις για όλους τους εργαζόμενους με βάση τη ΣΣΕ του 2009, επανένταξη του κλάδου στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα σύνταξη στα 50 και 55 για γυναίκες και άντρες. 

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ
ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
                                                                                                                                                                          Αγωνιστικά η Διοίκηση