Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ

Σολωμού 65 Αθήνα τ.κ. 104-32 τηλ. 210-5244901 fax 210-5236838

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ
Συναδέλφισσες,  Συνάδελφοι,
Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28/2 η δεύτερη συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον ΣΕΒ και τη ΓΣΕΒΕΕ, στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στην Εκτυπωτική Βιομηχανία, Χαρτοποιία και Κυτιοποιία για το 2019.
Από την αρχή ξεκαθαρίσαμε ότι η πρόταση της Ομοσπονδίας είναι για Κλαδικές ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και τα δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους έχοντας σαν βάση τις τελευταίες σε ισχύ Συμβάσεις που είχαν υπογραφεί το 2009. Στόχος που είναι αναγκαίος και ρεαλιστικός για όλους τους εργάτες και τις εργάτριες.
Σήμερα αυτό που απασχολεί και ενδιαφέρει, αυτό που βασανίζει και καίει τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους είναι η κάλυψη των αναγκών τους, να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους που συνεχώς αυξάνονται, να μπορέσουν να απολαύσουν σήμερα όλα όσα έχουν ανάγκη, να έχουν δουλειά με δικαιώματα. Αυτό είναι περισσότερο επιτακτικό  αφού το προηγούμενο διάστημα, μέσα στην καπιταλιστική οικονομική κρίση, εντάθηκε η αντεργατική επίθεση από τις κυβερνήσεις και την εργοδοσία με τραγικά αποτελέσματα στην δουλειά και στην ζωή των εργαζομένων. Οι περισσότεροι είδαν τους μισθούς τους να μειώνονται ραγδαία και να μη φτάνουν ούτε για τα στοιχειώδη, ενισχύθηκαν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης και η εργασία μέσω εργολάβων, πολλοί παραμένουν απλήρωτοι για αρκετούς μήνες ή πληρώνονται με κουπόνια.
Οι εκπρόσωποι των βιομηχάνων και της εργοδοσίας στη συνάντηση, ξεκαθάρισαν ότι συζητάνε από μηδενική βάση, δηλαδή να θεωρήσουμε πως ότι έχασαν οι εργαζόμενοι τα προηγούμενα χρόνια είναι περασμένα ξεχασμένα. Μας ζήτησαν, όπως συμβαίνει και στους χώρους δουλειάς, να διαμορφώσουμε και να προσαρμόσουμε τις διεκδικήσεις και τις ανάγκες μας με κριτήριο τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Ότι πρέπει να συμβιβαστούμε με τους μισθούς ψίχουλα των 650 ευρώ μεικτά που εξήγγειλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σαν κατώτατο μισθό, ότι εφικτό και ρεαλιστικό σήμερα είναι αυτό που θωρακίζει τα επιχειρηματικά κέρδη και διασφαλίζει την καπιταλιστική ανάπτυξη.
Και όλα αυτά όταν υπάρχει ανάπτυξη στις επιχειρήσεις του κλάδου, αυξάνονται οι τζίροι και τα κέρδη.
Όπως είναι φυσικό δεν δεχτήκαμε να αποτυπωθεί και με σύμβαση η εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί στα εργοστάσια και μάλιστα με την δική μας υπογραφή, με την υπογραφή των εργαζόμενων.
Καλούμε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν την υπόθεση της διεκδίκησης ΣΣΕ στα χέρια τους, να σημάνει ξεσηκωμός παντού, να συζητηθούν οι εξελίξεις στις συνεδριάσεις των Δ.Σ. των σωματείων, σε Γενικές Συνελεύσεις, σε συνελεύσεις στους χώρους εργασίας, να ανοίξει η συζήτηση με κάθε πρόσφορο τρόπο. Πρέπει οι εργαζόμενοι μαζικά, οργανωμένα και αποφασισμένα να δώσουμε τη μάχη, να στηρίξουμε και να συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις και τις πρωτοβουλίες που θα πάρει η Ομοσπονδία το επόμενο διάστημα.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ
ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

1/3/2019
Αγωνιστικά


Η Διοίκηση