Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

20 χρόνια ΠΑΜΕ.


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ
Αριστοτέλους 11-15 όρ.6ος Αθήνα.Τηλ.210-5223756 Fax.210-5223721
2 -4-2019

20 χρόνια ΠΑΜΕ,  με ταξικούς αγώνες απέναντι στην εργοδοσία, το κράτος και απέναντι στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές παρατάξεις, που συγκροτούν την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.


ΟΛΟΙ Στην συγκέντρωση-εκδήλωση
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΑΠΡΙΛΗ 2019, ώρα 6.30μμ
ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΝΗΑΡ ΗΣΤ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ

Συνάδελφοι- Συναδέλφισσες

Στις 3 Απρίλη του 1999 με μεγάλη πρωτοβουλία που πήραν ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, σωματεία, συνδικαλιστές, συγκροτήθηκε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, ο ταξικός πόλος μέσα στο εργατικό κίνημα. Η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων τότε (σήμερα Συνδικάτο Τύπου-Χάρτου) και η Ομοσπονδία Τύπου-Χάρτου, ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΜΕ. 
Αυτά τα 20 χρόνια δώσαμε μεγάλους αγώνες, απέναντι στα αντιλαϊκά μνημόνια, στη κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την επίθεση της εργοδοσίας, για τις Συλλογικές Συμβάσεις, πάντα βάζοντας μπροστά τις ανάγκες των εργαζομένων. Παλέψαμε ενάντια στις απολύσεις, στις μειώσεις μισθών, για συνθήκες Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, για το δικαίωμα στην απεργία, ενάντια στην ανεργία, σε κάθε μικρό είτε μεγάλο αίτημα της εργατικής τάξης απέναντι στη λυσσαλέα επίθεση της εργοδοσίας. Σε όποιο χώρο εργασίας του κλάδου οι εργαζόμενοι διεκδικούσαν, πάλευαν, αγωνιζόντουσαν , το Συνδικάτο ήταν και θα συνεχίσει να είναι κοντά τους.
ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ

Τα ταξικά σωματεία του ΠΑΜΕ δώσαμε και δεχθήκαμε την εργατική αλληλεγγύη σε κάθε αγώνα που χρειάστηκε στήριξη. Προσπαθήσαμε να οργανώσουμε την  πάλη ανά εργοστάσιο και σε όλο το κλάδο, για να γενικεύεται η πείρα του αγώνα, να αυξάνεται η αλληλεγγύη στις τάξεις των εργατών.
Καταφέραμε να  βάλουμε εμπόδια , να καθυστερήσουμε την αντεργατική  επίθεση, καταφέραμε να δώσουμε κουράγιο στην εργατική τάξη, να συνεχίζει να βλέπει ότι ο μόνος δρόμος που μπορεί να φέρει αποτελέσματα είναι αυτός του αγώνα, κάνοντας πράξη το σύνθημα «ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ, ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ».
Στη προσπάθεια του ΠΑΜΕ να χειραφετηθεί η εργατική τάξη από τα ιδεολογήματα της εργοδοσίας, οι εργαζόμενοι έχουν απέναντί τους τον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό, τα αστικά κόμματα, τα αστικά ΜΜΕ και σύσσωμο το αστικό σύστημα, που συκοφαντούν και προσπαθούν να λερώσουν κάθε γνήσια εργατική διεκδίκηση, να σπείρουν τον κοινωνικό αυτοματισμό.
Οι εργαζόμενοι έχουν χρέος να απαλλαγούνε  από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, που με τη στάση τους υπονομεύουν τους εργατικούς αγώνες. Χαρακτηριστική η στάση της πλειοψηφίας στη ΓΣΕΕ, που ενώ οι δυνάμεις των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ομάδα Βασιλόπουλου(ΣΥΡΙΖΑ), ακόμα και όταν έπαιρναν αποφάσεις για απεργίες και άλλες κινητοποιήσεις, στο δρόμο ήταν «τρεις και ο κούκος», είτε κάνοντας ανοιχτή απεργοσπασία, είτε υπονομεύοντας την εργατική πάλη ως ξεπερασμένη, σπέρνουν την απογοήτευση , την αναποτελεσματικότητα και τον κοινωνικό εταιρισμό.
 Αυτές οι δυνάμεις σήμερα θέλουν να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στο εργατικό κίνημα φιλοξενώντας στα ψηφοδέλτια τους την ίδια την εργοδοσία, μέσω διευθυντικών στελεχών, προϊσταμένων. Τα εργατικά κέντρα που ελέγχουν έχουν γίνει κέντρα σεμιναρίων, για να αντλούν τις επιχορηγήσεις της ΕΕ, ενώ πολλά σωματεία τους κάνουν εκτεταμένη νοθεία, για να ελέγξουν τη πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ. Διοργανώνουν το 37ο Συνέδριο σε πολυτελή πεντάστερα ξενοδοχεία, κάνουν τουρισμό με  τα λεφτά των εργατών, πρώτα στην Καλαμάτα και μετά, στις 4 Απρίλη στη Ρόδο, μακριά από την εργατική τάξη, χωρίς καμιά νομιμοποίηση, απόφαση και συνεδρίαση των οργάνων.
 Από αυτή τη σαπίλα που ντροπιάζει συνολικά το συνδικαλιστικό κίνημα, έχουμε χρέος να απεμπλακούμε, για να γίνουνε βήματα μπρος, στη πάλη για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.   

Συνεχίζουμε αταλάντευτα τη πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες, να γίνουν βήματα στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, να μαζικοποιηθούν τα σωματεία, να φτιαχτούν νέα, να βελτιωθεί η λειτουργία των Διοικητικών Συμβουλίων. Να χτιστεί τείχος απέναντι στην ασυδοσία της εργοδοσίας και να περάσουμε στην αντεπίθεση, με μαζικούς αγώνες, με ανέβασμα των μορφών πάλης, με απεργιακούς αγώνες που θα παραλύουν την παραγωγή και θα αναγκάζουν την εργοδοσία σε υποχώρηση.
Το ΠΑΜΕ έχει μπει μπροστά και έχει πάρει πρωτοβουλίες με την οργάνωση του αγώνα για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, για κατώτερο μισθό στα 751 ευρώ, για την κατάργηση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, για την επιβολή κλαδικών συμβάσεων με αυξήσεις.

ΖΗΤΩ ΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΟΧΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ

ΌΛΟΙ Στην συγκέντρωση-εκδήλωση
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΑΠΡΙΛΗ 2019, ώρα 6.30μμ
ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΝΗΑΡ ΗΣΤ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ

Αγωνιστικά η Διοίκηση