Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Εκδήλωση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση – συζήτηση του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου με θέμα: “Ναρκωτικά” - ένα κοινωνικό φαινόμενο που οι διαστάσεις του στις μέρες μας το αναγορεύουν σε ένα από τα πιο σημαντικότερα προβλήματα της εποχής μας.
H εκδήλωση που έγινε την Κυριακή 31/3/2019, στην αίθουσα συνελεύσεων του Συνδικάτου, αποδείχθηκε τελικά μικρή για να φιλοξενήσει   τους δεκάδες  εργαζόμενους από πολλούς χώρους εργασίας του κλάδου  αλλά και τους φοιτητές από το αντίστοιχο τμήμα του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής.

Στην έναρξη της εκδήλωσης,τονίστηκε πως το θέμα της χρήσης ναρκωτικών όπως και το πρόβλημα της εξάρτησης από ουσίες, είναι ένα κοινωνικό-ταξικό  φαινόμενο, γιατί είναι κοινωνικές οι αιτίες του, είναι κοινωνικές οι επιπτώσεις του και αντανακλώνται σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής.
Και για αυτούς τους λόγους αλλά και για το ποιούς εξυπηρετούν, οι μεθοδεύσεις και η εγκληματική πολιτική σε βάρος της πρόληψης και της απεξάρτησης όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων όπως και της σημερινής “προοδευτικής” του ΣΥΡΙΖΑ για την “απενοχοποίηση” ναρκωτικών ουσιών και την διαφοροποίησή τους σε “μαλακά και σκληρά” όπως και η συμφωνία όλων των αστικών κομμάτων που συμφώνησαν στην ίδρυση “εποπτευόμενων χώρων χρήσης” δεν θα μπορούσαν να μην απασχολούν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Την κεντρική ομιλία στην  εκδήλωση  έκανε η Μαρίνα Τσίγκα, πρόεδρος του ΔΣ του ΕΣΥΝ.
Στην Ομιλία της μεταξύ άλλων τόνισε την ανάγκη πως το εργατικό κίνημα μαζί με τους μαζικούς φορείς το επόμενο διάστημα θα πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειες τους για να αποκρουστεί όλη η επιχειρηματολογία της ναρκοκουλτούρας που προωθεί σε συνέχεια όλων των προηγούμενων και η σημερινή κυβέρνηση.
Η χρήση ναρκωτικών ουσιών είναι..."όπλο" του συστήματος, είναι ένα ακόμα "λουκέτο" στην "αλυσίδα" που θέλουν να περάσουν στους εργαζόμενους και τη νεολαία.
Δεν πρόκειται μόνο για τις δεκάδες των εξαθλιωμένων ανθρώπων που συναντάμε στο δρόμο… Πρόκειται για τη ζωή και το μέλλον χιλιάδων παιδιών – νέων που διαμορφώνουν έναν τρόπο ζωής που χαρακτηρίζεται από την παραίτηση και τη φυγή από την πραγματικότητα.
Είναι ένας ακόμα τοίχος που υψώνεται για να τους εμποδίσει να σταθούν αγωνιστικά απέναντι στα προβλήματα και να διεκδικήσουν τη ζωή και το μέλλον που τους αξίζει. Χρήση και εξάρτηση σημαίνουν φυγή από την κοινωνική πραγματικότητα και από την καθημερινότητα, όπου καθορίζεται και σφυρηλατείται η ζωή του καθενός μας.
Ο νέος νόμος, με την ψευδεπίγραφη αναφορά ως "φαρμακευτική κάνναβη" που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στήνει μπίζνες δισεκατομμυρίων για πολυεθνικές, αξιοποιώντας τον πόνο των ασθενών.   
Το νομοσχέδιο αυτό δεν θα λύσει κανένα λαϊκό πρόβλημα. Αντίθετα έχει ήδη δημιουργήσει πολλά. Εξάλλου η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι η νομιμοποίηση της ιατρικής χρήσης της κάνναβης είναι ένα ακόμα σκαλί για την πλήρη απελευθέρωση της χρήσης της.
«Είναι ένα νομοσχέδιο επικίνδυνο και εγκληματικό όπως συνολικά η πολιτική της κυβέρνησης. Στοχεύει στην καταστολή των νεανικών συνειδήσεων μέσω της χρήσης ναρκωτικών.
Μετά την ολοκλήρωση της κεντρικής ομιλίας από την Μ. Τσίγκα, το λόγο πήραν πολλοί εργαζόμενοι από χώρους δουλειάς και φοιτητές οι οποίοι με μεγάλο ενδιαφέρον έθεσαν τα ερωτήματά τους, τα οποία και δεν είχαν... τελειωμό, εκφράζοντας παράλληλα την αγωνία τους και τον προβληματισμό τους με τον πιο ζωντανό τρόπο.
Τέλος στο κλείσιμο της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Θ. Φωτόπουλος τόνισε πως η συγκεκριμένη εκδήλωση και η πλούσια συζήτηση  χρειάζεται να μεταφερθεί και μέσα στους χώρους εργασίας ώστε να θωρακιστούν οι εργαζόμενοι , αλλά και οι οικογένειες τους και τα παιδιά τους  από τις πολιτικές και τις θεωρίες της “ναρκοκουλτούρας”, του ατομικισμού, της παραίτησης.
Αυτή τη στιγμή όλα τα αστικά κόμματα, συνειδητά, θέλουν ναρκωμένη τη συνείδηση των νέων για να μη διεκδικούν, να μην παλεύουν, να μην αντιδρούν. Ο εξαρτημένος άνθρωπος, από οποιοδήποτε πράγμα και πολύ περισσότερο από μία ουσία, είναι το καλύτερο θύμα, το καλύτερο πειθήνιο όργανο για την κυρίαρχη πολιτική.
Έχουν άμεση ευθύνη για ό,τι ακολουθήσει. Και γι' αυτό κηρύσσουμε κυριολεκτικά συναγερμό και καλούμε τους γονείς, την εργατική λαϊκή οικογένεια, τους νέους ανθρώπους, με τα άλλα τα προβλήματα, να ασχοληθεί και με το θέμα των ναρκωτικών, πιο έντονα, πιο καθοριστικά, πιο αποφασιστικά.
Γι’ αυτό λέμε ότι ο αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά δεν είναι υπόθεση μόνο των ειδικών μας αφορά όλους. Απέναντι στην δήθεν πρόοδο της  ναρκοεξάρτησης, της ατομικής διεξόδου, εμείς έχουμε χρέος να δυναμώσουμε την συλλογική δράση για ζωή και εργασία με τις δικές μας ανάγκες μπροστά.
Η μόνη διέξοδος είναι ένα πλατύ και ισχυρό εργατικό κίνημα, που σε συνεργασία με τους φορείς του μαζικού λαϊκού κινήματος θα παλεύει για την ανατροπή των αιτιών που οδηγούν στη χρήση ουσιών. Που θα ευαισθητοποιεί, θα ενημερώνει, θα βάζει στόχους και θα διεκδικεί λύσεις.