Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΤΥΠΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ Υπόθεση όλων των εργαζομένων του κλάδου η ισχυροποίηση του Συνδικάτου.




ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ
Αριστοτέλους 11-15 όρ.6ος Αθήνα.Τηλ.210-5223756 Fax.210-5223721
E-mail sindikato.tipou.xartou@gmail.com  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Έγινε την Κυριακή 3-11 η ΓΣ του Συνδικάτου Τύπου Χάρτου .

Στην εισήγηση του ΔΣ ο πρόεδρος του Συνδικάτου Θανάσης Φωτόπουλος παρουσίασε τις εξελίξεις  γενικότερα αλλά και στο κλάδο, τη νέα κατάσταση που έχει παγιωθεί στα εργοστάσια, με τις μειώσεις σε μισθούς και δικαιώματα, τις χαμηλές απαιτήσεις, τους εργοδοτικούς εκβιασμούς. Τονίστηκε η ανάγκη όλοι οι εργαζόμενοι να κάνουν δική τους υπόθεση την ισχυροποίηση του Συνδικάτου στους χώρους δουλειάς, το στήσιμο νέων επιτροπών εργατών σε επιχειρήσεις του κλάδου, το δυνάμωμα των αγώνων σε ταξική κατεύθυνση. Γιατί σήμερα είναι αναγκαίο οι εργαζόμενοι του κλάδου, μαζί με την εργατική τάξη της πατρίδας μας,  να περάσουν στην αντεπίθεση.


Ανάφερε τη πλούσια δράση που ανέπτυξε το Συνδικάτο το προηγούμενο  διάστημα για την υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων, τις πολιτιστικές, καλλιτεχνικές και κοινωνικές παρεμβάσεις του και παρουσίασε το πρόγραμμα και τις παρεμβάσεις που σχεδιάζει το ΔΣ.

Ακολούθησε πλούσια συζήτηση με τοποθετήσεις εργατών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα εργοστάσια και έξω από αυτά , φωτίζοντας παράλληλα τις αιτίες και τη διέξοδο της ρήξης και ανατροπής.




Επίσης αποφασίστηκε η συμμετοχή του Συνδικάτου στη συγκέντρωση την Τετάρτη 13 Νοέμβρη στις 6:30 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος και στην πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας ενάντια στις «ευέλικτες» μορφές εργασίας και στο αίσχος των δουλεμπορικών γραφείων.

Ακόμη, στα πλαίσια του κοινού αγώνα εργαζομένων και συνταξιούχων ενάντια στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης, αποφασίστηκε η συμμετοχή του Συνδικάτου στο συλλαλητήριο εργαζόμενων και συνταξιούχων στις 30 Νοέμβρη στις 10:30 π.μ, στα Προπύλαια. 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ