Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ!


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ
Αριστοτέλους 11-15 όρ.6ος Αθήνα.Τηλ.210-5223756 Fax.210-5223721

                                                                  
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

22/11/2019

ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 10:30 π.μ.
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ  ΤΟ ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

 
 

    


  
Το νέο νομοσχέδιο για την Ασφάλιση που φέρνει και διαφημίζει η  κυβέρνηση της ΝΔ είναι το παλιό, γνώριμο και δοκιμασμένο σύστημα των τριών πυλώνων που παραδίδει τα αποθεματικά των ταμείων  στις ιδιωτικές εταιρίες και μετατρέπει την Ασφάλιση από κοινωνική σε ατομική υπόθεση για τον κάθε εργαζόμενο.

Η αρχή γίνεται με τις Επικουρικές Συντάξεις που εισάγονται με τα επαγγελματικά ταμεία σε σύστημα άμεσης κεφαλαιοποίησης. Προσφέρονται οι ασφαλιστικές εισφορές  σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, ενώ  στα σχέδιά τους  είναι η  επέκταση της ιδιωτικοποίησης και στην ανταποδοτική σύνταξη, δηλαδή  στο σύνολο της Δημόσιας Ασφάλισης.

Κάτι που αποτελούσε τον στόχο  όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα  και της Ε.Ε και  πάει χέρι-χέρι με την πλήρη απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από το “βάρος” των  εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία, κάνει ακόμα πιο  φθηνή την  εργατική δύναμη. Η μείωση   των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών στην οποία προχώρησε ήδη η κυβέρνηση της ΝΔ είναι μόνο η αρχή!

Η σύνταξη, η υγεία, η κάλυψη του εισοδήματος από ασθένειες και ατυχήματα θα εξαρτώνται πλέον αποκλειστικά από τις εισφορές του κάθε εργαζόμενου χωριστά, από την φορολογία του, την αποταμίευση  που μας  προτρέπουν αλλά δεν περισσεύει από τον μισθό και στο τζογάρισμα των αποθεματικών. Σε περιόδους που κάποιος ασφαλισμένος χάνει τη δουλειά του και αδυνατεί να πληρώσει εισφορές μένει ανασφάλιστος, χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη ή άλλες παροχές αυτός και η οικογένειά του.

Είναι αυτό που ζουν στο πετσί τους  εκατομμύρια ανασφάλιστοι και ασφαλισμένοι στις ΗΠΑ και τις άλλες χώρες που ισχύει το συγκεκριμένο  σύστημα, αυτών που  βρέθηκαν στην ένδεια όταν χρεοκόπησαν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες που διαχειρίζονταν τα χρήματά  τους.

Στις αντεργατικές της επιλογές η κυβέρνηση της ΝΔ βρήκε στρωμένο έδαφος απ' τους αντιασφαλιστικούς νόμους της τελευταίας 20ετίας και κυρίως το νόμο-λαιμητόμο του Κατρούγκαλου, που όχι μόνο ενσωμάτωσε τις προηγούμενες ανατροπές αλλά τις προχώρησε ακόμα περισσότερο, χωρίζοντας τη σύνταξη σε εθνική και ανταποδοτική και άνοιξε  έτσι το δρόμο στους τρεις πυλώνες, ενώ παράλληλα προωθούσε τα επαγγελματικά ταμεία στις επικουρικές, δηλαδή στο κεφαλαιοποιητικό σύστημα.  

Είμαστε οι παραγωγοί του πλούτου και η κοινωνική ασφάλιση, το φάρμακο, η δημόσια δωρεάν υγεία, οι ΣΣΕ, η σταθερή εργασία κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες και θυσίες και δεν δικαιούμαστε να μείνουμε  με σταυρωμένα χέρια σε αυτή την νέα επίθεση.

Απαιτούμε, καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα στην ασφάλιση, να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία. Ασφαλιστικό σύστημα αποκλειστικά δημόσιο, που θα προστατεύει  τον εργαζόμενο και θα του εξασφαλίζει αξιοπρεπή και ποιοτική ζωή μετά τον εργασιακό βίο, δωρεάν αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας και περίθαλψης.


Όλοι στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 10.30 π.μ.
το Σάββατο 30 Νοέμβρη



Αγωνιστικά η Διοίκηση