Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ.


 ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ
Αριστοτέλους 11-15, 6ος όρ. Αθήνα. Τηλ.210-5223756 Fax.210-5223721

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
19/3/2020
Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες
Κυβέρνηση και εργοδοσία εν μέσω πανδημίας προσπαθούν να φορτώσουν ξανά τα βάρη στους εργαζόμενους και θέτουν την υγεία μας σε κίνδυνο.
Στους εργαζόμενους στο κλάδο υπάρχει ανησυχία για τα μέτρα προστασίας και αν αυτά επαρκούν. Την ίδια στιγμή που ο ΕΟΔΥ αναφέρει πως εργαζόμενοι με συμπτώματα πρέπει να κάτσουν σπίτι, χωρίς όμως να προχωρούν παράλληλα σε τεστ για τον κορονοϊό, ούτε να προστατεύουν ουσιαστικά τους υπόλοιπους εργαζόμενους που πιθανόν να έχουν έρθει σε επαφή και εκτεθεί μιας και δουλεύουν στον ίδιο χώρο.
 Ήδη έχουμε προχωρήσει σε παρέμβαση στην εργοδοσία των επιχειρήσεων Veridos Ματσούκη και Κοσκινίδη , που μάθαμε από εργαζόμενους ότι υπάρχουν πιθανά κρούσματα, και ζητήσαμε να γίνουν με ευθύνη και έξοδα των επιχειρήσεων τα απαιτούμενα τεστ και να λάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για όλους τους εργαζόμενους . Επίσης συνεχίζουν να υπάρχουν πολλές καταγγελίες γύρω από την προστασία των εργαζομένων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ή εργαζομένων που είναι μεν σε καραντίνα λόγω στενής επαφής με κρούσμα, αλλά δεν επιτρέπεται από τους ειδικούς να κάνουν το τεστ. Όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι βρίσκονται απροστάτευτοι. Τα μέτρα που ανακοινώνουν οι ειδικοί μπλοκάρουν πάνω στις απαιτήσεις της εργοδοσίας ή βρίσκουν εμπόδιο σε άλλους νόμους που προϋπάρχουν και βρίσκονται πάνω από τις συστάσεις του ΕΟΔΥ.
Η αναφορά του υπουργού Εργασίας για την απογοητευτική κατάσταση στην αγορά εργασίας είναι ομολογία ενοχής. Η κυβέρνηση έχει καθολική ευθύνη για τις πιέσεις της εργοδοσίας προς συναδέλφους  για εκ περιτροπής εργασία , να πάρουν κανονική άδεια δύο βδομάδες όπως στην επιχείρηση ΣΚΑΓΙΑΣ και αλλού, καθώς η κυβέρνηση όχι απλά καθυστέρησε να πάρει μέτρα προστασίας των εργαζομένων, αλλά με την πρότασή της για ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις έδωσε το πράσινο φως στη εργοδοσία για να επιτεθεί και να επιδεινώσει τους όρους δουλειάς χιλιάδων εργαζομένων.
Μαζί με την οικονομική στήριξη, τις απαλλαγές και το πάγωμα οφειλών των επιχειρηματιών σε κράτος και τράπεζες ύψους 2,4 δις ευρώ, η κυβέρνηση αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την πληρωμή του δώρου Πάσχα στους εργαζόμενους!
  Ένα πράγμα λέμε, με απόλυτη σαφήνεια: Να μη διανοηθούν κυβέρνηση και εργοδοσία να βάλουν χέρι στο δώρο Πάσχα.
Σε αυτές τις συνθήκες χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη στήριξη στους εργαζομένους που επηρεάζονται από τις εξελίξεις και τα μέτρα, με αναστολή πληρωμών προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, με αναστολή όλων των πλειστηριασμών, των διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, των κατασχέσεων.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να έρθουν σε επαφή με το Συνδικάτο, να καταγγέλλουν κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία, να μη γίνουν τα "θύματα" σε συνθήκες πανδημίας.
Στην προσπάθειά μας να βρεθούμε  δίπλα και σε καθημερινή επαφή με τους συναδέλφους , παρά τη δύσκολη κατάσταση με την πανδημία, τα γραφεία του Συνδικάτου είναι ανοικτά καθημερινά πρωί και απόγευμα, τηλεφωνούμε στα μέλη μας , προσπαθούμε παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα να φτάνουν οι ανακοινώσεις στους χώρους δουλειάς.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ.

  

Αγωνιστικά η Διοίκηση