Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ

Για την επιβολή εκ περιτροπής εργασίας 
στο εργοστάσιο της ΒΙΣ στο Βόλο.

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων της ΒΙΣ, ενάντια στα αντεργατικά μέτρα που παίρνει σε βάρος τους η εργοδοσία της ΒΙΣ του ομίλου ΦΙΛΙΠΠΟΥ, αξιοποιώντας τους αντεργατικούς νόμους που έχει ψηφίσει η τρικομματική κυβέρνηση και εφαρμόζοντας την εκ περιτροπής εργασία στη Χαρτοποιία. Τελευταία  έχει καταργήσει την επιχειρησιακή ΣΣΕ, και επίσης υπάρχουν  μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων.

Σήμερα υπάρχει πείρα και χρειάζεται οι εργαζόμενοι να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Η ανοχή σε αντεργατικούς νόμους, στην επιθετικότητα της εργοδοσίας δε βοηθά, τη θεωρεί ως αδυναμία η εργοδοσία και αποθρασύνεται. Επομένως ο δρόμος της αντίστασης, της διεκδίκησης, να ακυρώσουμε τα αντεργατικά μέτρα, να τα παρεμποδίσουμε, κόντρα στους αντεργατικούς νόμους,  είναι μονόδρομος. Έχουμε τη δύναμη και μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας θα βρίσκετε πάντα στο πλευρό του επιχειρησιακού Σωματείου και των εργαζομένων , να συμπαρασταθεί και να βοηθήσει με την πείρα μας, για ότι εσείς αγωνιστικά αποφασίσετε.

Απαιτούμε από την εργοδοσία της ΒΙΣ να σταματήσει τώρα την αντεργατική, εκ περιτροπής εργασία στους εργαζόμενους της Χαρτοποιίας. Να καταβάλει άμεσα τα δεδουλευμένα που οφείλει. Καμία καθυστέρηση πληρωμών.

21-05-2013