Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου


Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Μεβγαλ.

Οι διοίκηση  της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων, και όλων των εργαζόμενων στον κλάδο, απευθύνουμε  συναδελφικό χαιρετισμό στους εργάτες της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ και σας δηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό σας, στη μάχη που δίνετε διεκδικώντας τα δεδουλευμένα σας, και θα είμαστε διαρκώς δίπλα σας, δίπλα στην εργατική τάξη που μάχεται και αγωνίζεται υπερασπίζοντας τα δίκαια αιτήματα της.
Σαν εργαζόμενοι και εμείς οι ίδιοι, όπως και όλοι οι συνάδελφοι στον κλάδο  γνωρίζουμε  τι σημαίνει να παλεύεις καθημερινά με την απλήρωτη εργασία, με την ανεργία, με την επίθεση στους μισθούς και τις συντάξεις. Έχουμε δώσει μάχες και συνεχίζουμε να δίνουμε καθημερινά όπου η εργατική τάξη υποφέρει, όπως στο εργοστάσιο της 3Ε ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗΣ, στη FIMI PACK και σε πολλά άλλα, δίχως να το βάζουμε κάτω, και δίχως να συμβιβαζόμαστε με της ορέξεις των εργοδοτών και της εντολές του κεφαλαίου.
 Ξέρουμε όμως ακόμα πως η ελπίδα βρίσκεται εκεί όπου οι εργαζόμενοι δε σκύβουν το κεφάλι. Εκεί όπου παλεύουν για να γίνει νόμος, το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη.
Στη δύσκολη μάχη που δίνετε, να γνωρίζετε, ότι θα μας έχετε στο πλευρό σας. 
Mε ταξική αλληλεγγύη θα οργανώνουμε μαζί την πάλη να ανάψουν και αλλού τέτοιες εστίες αντίστασης. Όλο και περισσότεροι να είναι οι χώροι που θα αντιστέκονται, ενάντια στην προσπάθεια που κάνει η εργοδοσία με την πλήρη στήριξη της τρικομματικής κυβέρνησης να αφαιρέσει τα δικαιώματά μας.
Ένας για όλους και όλοι για έναν.
12/5/13