Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου


Εργοστασιακή Επιτροπή  της Εταιρείας 
Βιβλιοσυνεργατική ΑΕΠΕΕ
                                                                                                                                   
Ανακοίνωση

    Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που ζει η κάθε λαϊκή οικογένεια. Όπου οι καθυστερήσεις πληρωμών, τα χαράτσια, οι απλήρωτοι λογαριασμοί μας οδηγούν όλο και πιο βαθιά στην εξαθλίωση. Τώρα πρέπει να δυναμώσει η ταξική αλληλεγγύη μεταξύ μας.
Θεωρούμε πως το "όλοι για έναν και ένας για όλους" δεν είναι απλά ένα σύνθημα, αλλά αποκτάει στις μέρες μας ιδιαίτερη σημασία.

    Τη Δευτέρα 27 Μαϊου ορίστηκε το δικαστήριο για τον απολυμένο συναδέλφου μας Γρηγόρη Σκουρτόπουλο, ο οποίος διεκδικεί διαφορά στα δεδουλευμένα και τις υπερωρίες. Η επιλογή ενός εργαζόμενου να καταθέσει σαν μάρτυρας στο δικαστήριο εναντίον του συναδέλφου μας παίρνοντας το μέρος της εργοδοσίας, θεωρούμε πως δεν ήταν σωστή.
Η δίκη τελικά πήρε αναβολή για το Νοέμβρη. Καλούμε το συγκεκριμένο συνάδελφο να το ξανασκεφτεί και να μην καταθέσει εναντίων συναδέλφου και υπέρ της εργοδοσίας.

    Καλούμε επίσης όλους τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους, πως για όλα τα προβλήματα και τα βάσανα που τραβάνε, υπεύθυνη είναι η εργοδοσία και η κυβερνητική πολιτική που μας φορτώνουν όλα τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις δικές μας πλάτες. 

    Συνάδελφοι σωτήρες δεν υπάρχουν, κανείς δεν πρόκειται να έρθει για να μας σώσει.

Εμείς πρέπει να παλέψουμε σαν εργατική τάξη, μαζί με τους συμμάχους μας, αγρότες και φτωχούς-μικρομεσαίους και να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει. Ο μόνος δρόμος, η μόνη διέξοδος, είναι η συσπείρωση και η οργανωμένη δράση μέσα από το κλαδικό Συνδικάτο, την εργοστασιακή επιτροπή στο χώρο της δουλειάς και τις Λαϊκές Επιτροπές στις συνοικίες.

       28-5-2013