Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

               ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
     
ΨΗΦΙΣΜΑ

Σήμερα, 13 Οκτωβρίου 2013, οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία Τύπου πραγματοποιήσαμε έκτακτη Γ.Σ.
Συναισθανόμενοι την ανάγκη να πάρουμε θέση στις εξελίξεις σχετικά με την Χρυσή Αυγή και την δράση της, έχουμε να πούμε τα εξής:
Έγινε το αυτονόητο. Συνέλλαβαν ως μέλη εγκληματικής συμμορίας τους χρυσαυγίτες. Άργησαν να το πράξουν αλλά το έκαναν. Υπήρχαν πάρα πολλοί λόγοι να συμβεί αυτό νωρίτερα, πριν την δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι. Είχαν προηγηθεί οι ρατσιστικές επιθέσεις στους Αιγύπτιους μετανάστες στην Δραπετσώνα, η δολοφονία του Πακιστανού στα Πετράλωνα, η δολοφονική επίθεση κατά  κομμουνιστών, συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα.
Έχει αποδειχθεί η σχέση της Χρυσής Αυγής με τον υπόκοσμο, με τους μπράβους της νύχτας, αλλά και με κάθε είδους παρανομία. Γι’ αυτό διώκονται! Γιατί είναι εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Η προσπάθεια της Κυβέρνησης να ταυτίσει την εγκληματική δράση και τις παρανομίες της Χρυσής Αυγής με τους εργατικούς αγώνες επειδή αμφισβητούν τη «νομιμότητα»,  είναι ανιστόρητη και επικίνδυνη! ‘Ολοι οι εργατικοί αγώνες την αστική νομιμότητα αμφισβητούν! Τη νομιμότητα που προβλέπει μισθούς των 400 €, τη νομιμότητα που καταργεί ΣΣΕ, τη νομιμότητα που καταργεί τη δημόσια Παιδεία και Υγεία. Αυτή τη νομιμότητα έχει την υποχρέωση να την καταργήσει το εργατικό κίνημα. Και θα το κάνει όταν οργανωθεί ακόμα καλύτερα, δυναμώσει ακόμα περισσότερο και παλέψει με ταξικά κριτήρια!

Η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής όμως δεν είναι άσχετη με το ότι είναι φασίστες! Διαχρονικά, όλα τα φασιστικά – ναζιστικά κόμματα έχουν στους κόλπους τους εγκληματίες, δολοφόνους και διατηρούν σχέσεις με τον υπόκοσμο για να στήνουν προβοκάτσιες στο εργατικό κίνημα, να χύνουν το φασιστικό τους δηλητήριο όπου μπορούν να δράσουν. Είναι εγκληματίες επειδή είναι φασίστες!!!
Ενώ αυτοαποκαλούνται «αντισυστημικοί», την ίδια στιγμή προσφέρουν απλόχερα τις υπηρεσίες τους στο μεγάλο κεφάλαιο. Ιδρύουν δουλεμπορικά γραφεία για να προσφέρουν στους εργοδότες φθηνή εργασία, είναι οι καλύτεροι υπηρέτες των εφοπλιστών, πολλές φορές στους χώρους δουλειάς δρουν ως το μακρύ χέρι του αφεντικού, σπάνε τις απεργίες. Ξέρουμε τον ρόλο τους! Δεν μας ξεγελούν!
Αυτό που τους υποσχόμαστε όμως είναι ότι ο χώρος των πρακτορείων Τύπου θα είναι πολύ αφιλόξενος γι’ αυτούς, ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν απόγονο του Χίτλερ και των ταγμάτων ασφαλείας να βρωμίσει με την φασιστική του δράση τον χώρο. Θα είμαστε σε συνεχή ετοιμότητα να δράσουμε και να τους απομονώσουμε, όπου επιχειρήσουν να εμφανιστούν.
ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΘΑ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ!


Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 13 Οκτωβρίου 2013