Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

  ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ANAΚΟΙΝΩΣΗ

Στις 24 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 4ωρη στάση εργασίας στα πρακτορεία Τύπου. Η κινητοποίηση αυτή υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της απόφασης των εργαζομένων να διεκδικήσουν δυναμικά την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, αλλά και να επιστραφούν τα επιδόματα και μισθοί που παρακρατάει αυθαίρετα η ΕΥΡΩΠΗ.
Στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στους χώρους δουλειάς, κατά την διάρκεια της στάσης εργασίας, αναπτύχθηκε συζήτηση και προβληματισμός για την πολιτική της κυβέρνησης που σαν στόχο έχει την ολοένα περισσότερο μείωση της τιμής της εργατικής μας δύναμης σε όφελος του μεγάλου Κεφαλαίου και της διασφάλισης των κερδών του. Έχουμε καταλάβει ότι απεναντί μας έχουμε τα αφεντικά μας, αλλά και την κυβέρνησή τους που προσπαθούν από κοινού να κυλήσουν τα βάρη της οικονομικής τους κρίσης στις πλάτες μας. Δεν πέφτουμε στην παγίδα του εφησυχασμού που σκόπιμα πλασάρουν. Ξέρουμε ότι τα μέτραν που έχουν εφαρμοσθεί δεν είναι τα τελευταία και τα πρωτογενή πλεονάσματα που υπόσχονται τα χτίζουν πάνω στα τσακισμένα δικαιώματά μας. Ήδη ετοιμάζουν νέα αντεργατική επίθεση, απελευθέρωση απολύσεων, νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας και Παιδείας.
Αποφασίσαμε ότι ο αγώνας είναι μονόδρομος και η διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας υποχρέωσή μας. Στον δρόμο αυτό επικυρώσαμε για μια ακόμη φορά την αποφασή μας να συμμετέχουμε δυναμικά και μαζικά στην πανεργατική απεργία της 6ης Νοεμβρίου, σε ώρα που θα αποφασίσουμε, αλλά και να συνεχίσουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις στα πρακτορεία Τύπου μέχρι να υπογράψουμε νέα Συλλογική Σύμβαση που να διασφαλίζει ότι και η τελευταία, αλλά και μέχρι να επιστραφούν από την ΕΥΡΩΠΗ τα επιδόματα και οι μισθοί μας.


ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ – ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΛΥΣΗ!!!

Αθήνα 25 Οκτωβρίου 2013