Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19/01/14 η εκδήλωση για τα παιδιά των συναδέλφων.

                                 

Την Κυριακή 19/01/14 στο θέατρο "Άλφα" η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών και το σωματείο Αθηναϊκής Χαρτοποιίας (SOFTEX) διοργάνωσαν εκδήλωση για τα παιδιά των συναδέλφων. Την εκδήλωση άνοιξε ο Παναγιώτης Κατάρας πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών. Στο χαιρετισμό του, επισήμανε πως μπορεί να πέρασε μία δύσκολη χρονιά που δεχτήκαμε επίθεση σε συλλογικές συμβάσεις και δικαιώματα, αλλά σταθήκαμε όρθιοι με το κεφάλι ψηλά. Το 2014 τα σωματεία του κλάδου που είναι στη δύναμη του ΠΑΜΕ, θα συνεχίσουμε να δίνουμε αταλάντευτα τη μάχη για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων χωρίς μειώσεις, που θα κατοχυρώνουν όλα τα δικαιώματα. 

Με όπλο μας της ταξική αλληλεγγύη, θα συνεχίσουμε να βάζουμε εμπόδια στην εργοδοτική επιθετικότητα και την κρατική τρομοκρατία. Τα σωματεία θα συνεχίσουμε τη δράση μας πρώτα μέσα στους χώρους δουλειάς, αλλά και σε κάθε πλευρά της ζωής των εργαζομένων. Με τον αγώνα και τη δράση μας θα στηρίξουμε τους άνεργους και όσους εργάτες κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ρεύμα ή να τους πάρει η τράπεζα το σπίτι. 
Στη συνέχεια απηύθυνε κάλεσμα στους συναδέλφους να μην απογοητεύονται μπροστά στις δυσκολίες του αγώνα, μιας και γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι θα είναι δύσκολος. Πρέπει να παίρνουμε δύναμη από το δίκιο μας και από τη σιγουριά ότι στο τέλος οι εργάτες που παράγουμε όλο τον πλούτο θα είμαστε οι νικητές.



 Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση "Το δέντρο της Γης και οι καλικάντζαροι" από τη θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ, μία ομάδα εθελοντών εργατών που και με αυτό τον τρόπο συμβάλλουν σταθερά εδώ και χρόνια στον αγώνα του ταξικού κινήματος.

Στο τέλος της εκδήλωσης, κόπηκε η πίτα των Σωματείων και το φλουρί κέρδισε η επιτροπή ανέργων λιθογράφων.
Τελειώνοντας η εκδήλωση μέσα σε ένα ζεστό κλίμα δόθηκαν δώρα σε όλα τα παιδιά  των συναδέλφων. 
 20/01/14