Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου


Ανακοίνωση για τη Βιομηχανία Συσκευασιών ΒΙΣ
21-1-2014
Συνάδελφοι/φισσες,
     
Οι εργαζόμενοι στην βιομηχανία συσκευασιών «ΒΙΣ» Βόλου ,του μεγάλο-καπιταλιστή Φιλίππου, βρίσκονται εδώ και 2 μήνες σε κινητοποιήσεις και συνεχίζουν την πάλη τους για να αποκρούσουν την επίθεση της εργοδοσίας ,που αυθαίρετα «έκοψε» επιδόματα και προσαυξήσεις. Αυτή την επίθεση αντιμετωπίσαμε κι εμείς σαν σωματείο και στην επιχείρηση ΜΟΡΝΟΣ του ομίλου Φιλίππου όπου κι εκεί οι εργαζόμενοι δέχτηκαν πιέσεις για να αποδεχτούν μειώσεις στους μισθούς τους.
Χαιρετίζουμε τον αγώνα των συναδέλφων εργατών στην «ΒΙΣ». Ο αγώνας για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, χωρίς μειώσεις στις αποδοχές, είναι σήμερα αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε. Ο αγώνας των εργατών τις «ΒΙΣ» είναι και δικός μας.
 Συνάδελφοι εργάτες στη «ΒΙΣ»,
Και αυτό το εργοστάσιο ,όπως και το σύνολο των επιχειρήσεων ,είναι χτισμένο από το αίμα και των ίδρωτα εργατών. Εμείς παράγουμε τον πλούτο και μας τον κλέβουν οι «κηφήνες» εργοδότες. Εμείς τους θρέφουμε και όχι τα αφεντικά εμάς όπως θέλουν να πιστεύουμε.

Συνάδελφοι ,
Ζούμε σε μια εποχή που αυξάνονται οι ανάγκες της εργατικής οικογένειας σε αγαθά και είδη πρώτης ανάγκης , όπως τα προϊόντα που παράγει η συγκεκριμένη εταιρεία. Σε μια εποχή που η πρόοδος και η τεχνογνωσία όχι μόνο επιτρέπει αλλά και «απαιτεί» όχι το κλείσιμο ,αλλά το άνοιγμα κι άλλων εργοστασίων και επιχειρήσεων .Για την ανάπτυξη των πλουτοπαραγωγικών δυνάμεων και πόρων στην πατρίδα μας προς όφελος μας. Για να καλυφθούν οι ανάγκες της κοινωνίας και του λαού. Αντί για όλα αυτά, οι εργοδότες και το μεγάλο κεφάλαιο  από την άλλη, έρχονται και εκβιάζουν, απειλούν, τρομοκρατούν, κλείνουν εργοστάσια και καταστρέφουν δυνατότητες, οικογένειες, ζωές. Γιατί; Για να μπορέσουν να κερδίσουν και από τη φτώχεια των εργατών, όπως κέρδιζαν και από την συσσώρευση των προϊόντων  που παράγαμε.
Οι εργαζόμενοι έχουμε αρκετή πείρα πλέον, δεν μπορούν εύκολα να μας ξεγελούν, μπορούμε και πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα.
Η αντεργατική επίθεση της πολυεθνικής πατά πάνω στην  πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, την πολιτική της Ε.Ε.,  των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, που δίνουν όρκους πίστης στην Ε.Ε. και στην ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. Όλων αυτών των κομμάτων που έχουν ψηφίσει πληθώρα αντεργατικών νόμων και ρυθμίσεων ,  που μαζί με το ναζιστικό μόρφωμα της «μαύρης αυγής», διευκολύνουν την αντεργατική επίθεση, την ασύδοτη δράση του κεφαλαίου.
Αυτή τη αντιλαϊκή πολιτική και τον βάρβαρο τρόπο ανάπτυξης της οικονομίας,  πρέπει και έχουμε χρέος σαν τάξη να ανατρέψουμε . Κανένα χρέος δε δημιούργησαν οι εργάτες- δεν χρωστάμε σε κανέναν! Οι μεγαλοεργοδότες μάς χρωστάνε από την κλεμμένη υπεραξία και πρέπει όλα να τα απαιτήσουμε πίσω! Η «ανάπτυξη» που μας υπόσχονται στα πλαίσια της Ε.Ε. δεν είναι για τους εργάτες και το λαό. Αφορά άλλους ,τους καπιταλιστές, όπως ο Φιλίππου και οι όμοιοί του οι οποίοι θα οικοδομήσουν τις επιχειρήσεις τους σε «τσακισμένες» εργασιακές σχέσεις.

 Συνάδελφοι στο εργοστάσιο της «ΒΙΣ»,
Οι εργαζόμενοι του κλάδου της εκτυπωτικής βιομηχανίας βιώνουμε την ίδια επίθεση, σε μια σειρά χώρους δουλειάς ζούμε τα ίδια προβλήματα, έχουμε τις ίδιες ανάγκες με τις δικές σας. Όπως κοινά είναι τα προβλήματα της τάξης μας ,έτσι κοινός πρέπει να είναι ο δρόμος που πρέπει και έχουμε υποχρέωση να ακολουθήσουμε. Ο δρόμος του αγώνα, της αντίστασης , της διεκδίκησης, στο δικαίωμα στη δουλειά, συσπειρωμένοι στο σωματείο σας και με την ταξική μας ομοσπονδία, στη μάχη κανένας μόνος του όλοι μαζί χωρίς αυταπάτες και με καθαρούς στόχους μπορούμε να φέρουμε τα «κάτω-πάνω».
Το δυνατότερο όπλο στα χέρια των εργατών είναι η ταξική ενότητα και αλληλεγγύη. Εμείς το γνωρίσαμε αυτό στους αγώνες που δώσαμε και δίνουμε με τους συναδέλφους στη ΦΗΜΗ ΠΑΚ, στην 3Ε ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ, στη ΒΙΒΛΙΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ, στην ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ κ.α.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
Η διοίκηση