Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ

Σολωμού 65 Αθήνα τ.κ. 104-32 τηλ. 210-5244901 fax 210-5236838

20-01-2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,


Οι εργαζόμενοι στη ΒΙΣ Βόλου του ομίλου Φιλλίπου συσπειρωμένοι μαζί με το σωματείο τους βρίσκονται σε συνεχής κινητοποιήσεις  με τη μορφή τρίωρων στάσεων εργασίας κοντά στους δύο μήνες και συνεχίζουν έως το τέλος Γενάρη. Ο αγώνας τους, έχει στόχο να αποκρούσει την επίθεση της εργοδοσίας πάνω στα δικαιώματά τους που με αυθαίρετο τρόπο έχει αφαιρέσει επιδόματα και προσαυξήσεις  η εργοδοσία του ομίλου Φιλλίπου. Παλεύουν και απαιτούν την επιστροφή των περικοπών, την υπογραφή της επιχειρησιακής ΣΣΕ που θα κατοχυρώνει  τα δικαιώματά τους.
Αυτός ο αγώνας αφορά όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, τους εργαζόμενους του ομίλου Φιλλίπου, που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα. Η εργοδοσία επιτίθεται με αυτή τη σφοδρότητα στα δικαιώματα των εργαζομένων γιατί πατά πάνω στην αντεργατική πολιτική της συγκυβέρνησης, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου που όλοι μαζί δίνουν όρκους πίστης στην ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, “γη και ύδωρ” στην αύξηση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων, για να ξεπεράσουν την κρίση σε βάρος της εργατικής τάξης τσακίζοντας τα εργατικά δικαιώματα.
Ο αγώνας των εργαζομένων της ΒΙΣ χρειάζεται να στηριχθεί από όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και όλους τους εργαζόμενους του ομίλου Φιλλίπου. Η νίκη των εργαζομένων της ΒΙΣ θα είναι νίκη για όλους τους εργαζόμενους.
Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει άμεσα με θέμα τον αγώνα των εργαζομένων της ΒΙΣ και θα πάρει αποφάσεις αγωνιστικές, έμπρακτης αλληλεγγύης.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και όλα τα σωματεία να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.