Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κινητοποίηση απαιτώντας τη λήψη μέτρων για την ουσιαστική προστασία των ανέργων, πραγματοποίησαν στο Υπουργείο Απασχόλησης την Πέμπτη 19/12/13 τα ταξικά σωματεία, με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και του Συνδικάτου της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε και η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων
Μετά την κινητοποίηση τα μέλη της Ένωσης έκαναν πορεία προς το ΕΤΑΠ - ΜΜΕ, με αίτημα να θεωρηθούν τα βιβλιάρια Υγείας όλων των ανέργων του κλάδου.
Στην συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία τους με τον Γιάννη Βρούτση, ο υπουργός δεν δεσμεύτηκε επί της ουσίας σε κανένα από τα αιτήματά τους παρά μόνο στο ότι και το 2014 θα ισχύσει το όριο των 50 επικολλημένων ενσήμων ως προϋπόθεση για την εξασφάλιση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Για τους υπόλοιπους άνεργους που δεν έχουν ούτε αυτή την προϋπόθεση ο υπουργός περιορίστηκε να τους παραπέμψει στην πρόνοια για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δεν έχασε εξάλλου την ευκαιρία να επαναλάβει  τις επικίνδυνες για την εργατική τάξη αντιλήψεις περί «υψηλού μη μισθολογικού κόστους» στην Ελλάδα το οποίο όμως με βάση και την μνημονιακή δέσμευση θα μειωθεί περαιτέρω κατά 3,9% στο κόστος καταβολής των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών.
«δεν σταματάμε, συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, κλιμακώνουμε την οργανωμένη δράση για την λήψη μέτρων προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, εκφράζουμε έμπρακτα την λαϊκή αλληλεγγύη ».
Τα σωματεία μεταξύ άλλων διεκδικούν: Έκτακτο βοήθημα για όλους τους ανέργους, ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος, αύξηση του επιδόματος ανεργίας και παροχής του για όλο το διάστημα της ανεργίας, καμιά διακοπή ρεύματος, άμεση επανασύνδεση σε όσα σπίτια εργατών και ανέργων έχει διακοπεί, κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κ.ά.