Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Με απλήρωτους εργαζόμενους δουλεύειη επιχείρηση του προέδρου του ΣΕΜΕΕ.


Στις 2/07/14 το Σωματείο μας μαζί με κλιμάκιο της επιθεώρησης εργασίας πραγματοποίησε έλεγχο στην επιχείρηση DOT REPRO Α.Ε. στην Καλλιθέα του επιχειρηματία Κόκκορη  προέδρου του εργοδοτικού συνδέσμου των εκτυπωτών (ΣΕΜΕΕ).

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση δεν έχει καταβάλει μεγάλο μέρος από μισθούς στους εργαζόμενους από τα έτη 2012, 2013 αλλά και του 2014 πληρώνοντας έως και σήμερα τους συναδέλφους με έναντι των αποδοχών τους. Φαίνεται ότι δεν έφτασαν οι μεγάλες μειώσεις αποδοχών που έκανε η επιχείρηση στους εργαζόμενους με πρόσχημα την κρίση. Τώρα με την καθυστέρηση καταβολής χιλιάδων ευρώ μισθοδοσίας, η επιχείρηση δανειοδοτείται άτοκα και πάλι από αυτούς που παράγουν τόσα χρόνια για λογαριασμό της εργοδοσίας. Δεν μας ξαφνιάζει η στάση της επιχείρησης που ανήκει στον πρόεδρο του εργοδοτικού συνδέσμου της εκτυπωτικής βιομηχανίας, όσο και αν θέλει να παρουσιάζει κλίμα εργασιακής ειρήνης με τους εργαζόμενους. Ο κύριος Γ. Κόκκορης έχει μερίδιο ευθύνης όχι μόνο για την απλήρωτη εργασία στη DOT REPRO, αλλά και για το ότι ο κλάδος βρίσκεται χωρίς συλλογική σύμβαση.

Όλοι αυτοί οι έλεγχοι του σωματείου στους χώρους εργασίας αποτελούν στοιχεία που πρέπει να τα χρησιμοποιούμε με δημιουργικό και εύστοχο τρόπο στην καθημερινή μας δράση και προσπάθεια για να μετατρέπονται σε δύναμη για την βελτίωση της δουλειάς μας.
 Είναι αδύνατον να παρακολουθούμε ολοκληρωμένα τις εξελίξεις στους χώρους εργασίας, να εντοπίζουμε και να καταγγέλουμε έγκαιρα αυθαιρεσίες εργοδοτικές και άλλα, αν δεν μπουν στην δράση αυτή και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι-συνάδελφοι σαν μάτια και χέρια του σωματείου ανεξάρτητα από την δική μας παρέμβαση. Όσο οι δεσμοί των εργοδοτών διευρύνονται και συσφίγγονται με συγχωνεύσεις σε επιχειρηματικούς ομίλους έτσι και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να διαμορφώσουν δεσμούς άρρηκτους μεταξύ τους αλλά και με το σωματείο για να αποκρούσουν οποιαδήποτε επίθεση αλλά και να αντεπιτεθούν με απαίτηση τις σύγχρονες ανάγκες τους, να παλέψουν οργανωμένα για τα δικά τους συμφέροντα και όχι να βάλουν πλάτες για να λύσουν τα ¨προβλήματα¨ των επιχειρήσεων από την κρίση για τα οποία καμία ευθύνη δεν έχουν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους που υποφέρουν από αυτές τις πολιτικές. Γι’ αυτό είναι σημαντικό για τους εργαζόμενους ότι όσο πιο σύντομα συνειδητοποιήσουν την δύναμη που έχουν με την συλλογική δράση μαζί με το σωματείο τόσο πιο σύντομα θα δουν και αποτελέσματα θετικά για την ίδια τους τη ζωή.