Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σε νέα 24ωρη απεργία προχωράνε τη Δευτέρα 27/01/14 

οι εργαζόμενοι της Βιβλιοσυνεργατικής.

Μετά από μία ακόμα ασυνεπή στάση της διοίκησης της Βιβλιοσυνεργατικής στην καταβολή των δεδουλευμένων, οι εργαζόμενοι προχωράνε σε νέα 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 27/01/14. 
Να θυμίσουμε ότι τους οφείλονται δεδουλευμένα 4.5 μηνών. Το Σωματείο των Λιθογράφων και η σωματειακή επιτροπή του εργοστασίου καλούν τη Δευτέρα σε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, στις 12:30  όπου και δικάζεται η αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει η πλειοψηφία των εργατών.
Η Σωματειακή επιτροπή και το Σωματείο,  καλούν στην περιφρούρηση της απεργίας από τις 6 το πρωί στην πύλη του εργοστασίου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα επιτρέψουν την προσπάθεια δημιουργίας απεργοσπαστικού μηχανισμού.

26/01/14

Μαζική η γενική συνέλευση του σωματείου της SOFTEX

Με μία μαζική γενική συνέλευση την Τετάρτη 22/01/14 οι εργαζόμενοι της Αθηναικής Χαρτοποιίας (SOFTEX) επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στις ταξικές δυνάμεις. Η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση, εκτίμησε τη θετική δράση του σωματείου που πέτυχε την διατήρηση της ΣΣΕ χωρίς καμία μείωση και αποφασίστηκε η διεκδίκηση νέας ΣΣΕ για το έτος 2014 με αυξήσεις 2% σε όλες τις ειδικότητες. 
26/01/14
Πρόσκληση στην Aνοιχτή Συνεδρίαση

Το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων καλούμε τις εργοστασιακές επιτροπές, τους πρωτοπόρους εργάτες και όποιον συνάδελφο μεμονωμένα επιθυμεί, στην ανοιχτή συνεδρίαση που πραγματοποιούμε τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου και ώρα 18.30 στα γραφεία του σωματείου (Αριστοτέλους 11-15 6ος όροφος) με θέματα:
  1. Διεκδίκηση υπογραφής ικανοποιητικής Σ.Σ.Ε. στον κλάδο.
  2. Οργάνωση παρεμβάσεων και αλληλεγγύης στους άνεργους του κλάδου.
  3. Παρέμβαση του σωματείου στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ για την εφαρμογή του νόμου που καθορίζει τους όρους συνταξιοδότησης.

Θεωρούμε την παρουσία σας αναγκαία και απαραίτητη για τη συλλογική οργάνωση των παραπάνω.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
Η διοίκηση

Ανακοίνωση για τη Βιομηχανία Συσκευασιών ΒΙΣ
21-1-2014
Συνάδελφοι/φισσες,
     
Οι εργαζόμενοι στην βιομηχανία συσκευασιών «ΒΙΣ» Βόλου ,του μεγάλο-καπιταλιστή Φιλίππου, βρίσκονται εδώ και 2 μήνες σε κινητοποιήσεις και συνεχίζουν την πάλη τους για να αποκρούσουν την επίθεση της εργοδοσίας ,που αυθαίρετα «έκοψε» επιδόματα και προσαυξήσεις. Αυτή την επίθεση αντιμετωπίσαμε κι εμείς σαν σωματείο και στην επιχείρηση ΜΟΡΝΟΣ του ομίλου Φιλίππου όπου κι εκεί οι εργαζόμενοι δέχτηκαν πιέσεις για να αποδεχτούν μειώσεις στους μισθούς τους.
Χαιρετίζουμε τον αγώνα των συναδέλφων εργατών στην «ΒΙΣ». Ο αγώνας για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, χωρίς μειώσεις στις αποδοχές, είναι σήμερα αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε. Ο αγώνας των εργατών τις «ΒΙΣ» είναι και δικός μας.
 Συνάδελφοι εργάτες στη «ΒΙΣ»,
Και αυτό το εργοστάσιο ,όπως και το σύνολο των επιχειρήσεων ,είναι χτισμένο από το αίμα και των ίδρωτα εργατών. Εμείς παράγουμε τον πλούτο και μας τον κλέβουν οι «κηφήνες» εργοδότες. Εμείς τους θρέφουμε και όχι τα αφεντικά εμάς όπως θέλουν να πιστεύουμε.

Συνάδελφοι ,
Ζούμε σε μια εποχή που αυξάνονται οι ανάγκες της εργατικής οικογένειας σε αγαθά και είδη πρώτης ανάγκης , όπως τα προϊόντα που παράγει η συγκεκριμένη εταιρεία. Σε μια εποχή που η πρόοδος και η τεχνογνωσία όχι μόνο επιτρέπει αλλά και «απαιτεί» όχι το κλείσιμο ,αλλά το άνοιγμα κι άλλων εργοστασίων και επιχειρήσεων .Για την ανάπτυξη των πλουτοπαραγωγικών δυνάμεων και πόρων στην πατρίδα μας προς όφελος μας. Για να καλυφθούν οι ανάγκες της κοινωνίας και του λαού. Αντί για όλα αυτά, οι εργοδότες και το μεγάλο κεφάλαιο  από την άλλη, έρχονται και εκβιάζουν, απειλούν, τρομοκρατούν, κλείνουν εργοστάσια και καταστρέφουν δυνατότητες, οικογένειες, ζωές. Γιατί; Για να μπορέσουν να κερδίσουν και από τη φτώχεια των εργατών, όπως κέρδιζαν και από την συσσώρευση των προϊόντων  που παράγαμε.
Οι εργαζόμενοι έχουμε αρκετή πείρα πλέον, δεν μπορούν εύκολα να μας ξεγελούν, μπορούμε και πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα.
Η αντεργατική επίθεση της πολυεθνικής πατά πάνω στην  πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, την πολιτική της Ε.Ε.,  των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, που δίνουν όρκους πίστης στην Ε.Ε. και στην ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. Όλων αυτών των κομμάτων που έχουν ψηφίσει πληθώρα αντεργατικών νόμων και ρυθμίσεων ,  που μαζί με το ναζιστικό μόρφωμα της «μαύρης αυγής», διευκολύνουν την αντεργατική επίθεση, την ασύδοτη δράση του κεφαλαίου.
Αυτή τη αντιλαϊκή πολιτική και τον βάρβαρο τρόπο ανάπτυξης της οικονομίας,  πρέπει και έχουμε χρέος σαν τάξη να ανατρέψουμε . Κανένα χρέος δε δημιούργησαν οι εργάτες- δεν χρωστάμε σε κανέναν! Οι μεγαλοεργοδότες μάς χρωστάνε από την κλεμμένη υπεραξία και πρέπει όλα να τα απαιτήσουμε πίσω! Η «ανάπτυξη» που μας υπόσχονται στα πλαίσια της Ε.Ε. δεν είναι για τους εργάτες και το λαό. Αφορά άλλους ,τους καπιταλιστές, όπως ο Φιλίππου και οι όμοιοί του οι οποίοι θα οικοδομήσουν τις επιχειρήσεις τους σε «τσακισμένες» εργασιακές σχέσεις.

 Συνάδελφοι στο εργοστάσιο της «ΒΙΣ»,
Οι εργαζόμενοι του κλάδου της εκτυπωτικής βιομηχανίας βιώνουμε την ίδια επίθεση, σε μια σειρά χώρους δουλειάς ζούμε τα ίδια προβλήματα, έχουμε τις ίδιες ανάγκες με τις δικές σας. Όπως κοινά είναι τα προβλήματα της τάξης μας ,έτσι κοινός πρέπει να είναι ο δρόμος που πρέπει και έχουμε υποχρέωση να ακολουθήσουμε. Ο δρόμος του αγώνα, της αντίστασης , της διεκδίκησης, στο δικαίωμα στη δουλειά, συσπειρωμένοι στο σωματείο σας και με την ταξική μας ομοσπονδία, στη μάχη κανένας μόνος του όλοι μαζί χωρίς αυταπάτες και με καθαρούς στόχους μπορούμε να φέρουμε τα «κάτω-πάνω».
Το δυνατότερο όπλο στα χέρια των εργατών είναι η ταξική ενότητα και αλληλεγγύη. Εμείς το γνωρίσαμε αυτό στους αγώνες που δώσαμε και δίνουμε με τους συναδέλφους στη ΦΗΜΗ ΠΑΚ, στην 3Ε ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ, στη ΒΙΒΛΙΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ, στην ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ κ.α.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
Η διοίκηση

                  ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους που προσφέρουν εξαρτημένη εργασία στο χώρο των πρακτορείων Τύπου, ανεξάρτητα από τον εργοδότη και την σχέση εργασίας. Τους εργαζόμενους στην ΑΡΓΟΣ Νετ, στην ΑΡΓΟΣ – ΕΥΡΩΠΗ, και αυτούς που εργάζονται σε διάφορους εργολάβους.

Ξέρουμε ότι είστε οι πιο σκληρά εργαζόμενοι και εκμεταλλευόμενοι, καθώς δεν έχετε στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα. Εργάζεστε χωρίς ωράρια, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις και πολλές φορές απλήρωτοι και χωρίς ασφάλιση. Σας  χρησιμοποιεί η εργοδοσία ως φόβητρο για τους εργαζόμενους με μόνιμη και σταθερή δουλειά και σαν ανταγωνιστές.
Αρνούμαστε να αποδεχθούμε ότι θα υπάρχουν πολλών ταχυτήτων εργαζόμενοι στον ίδιο εργασιακό χώρο. Το Σωματείο μας παίρνει από θέση αρχής κατηγορηματικά αντίθετη στάση στα σύγχρονα δουλεμπορικά γραφεία που λειτουργούν ως ο Δούρειος Ίππος της εργοδοσίας απέναντι στα εργατικά δικαιώματα. Αυτά τα γραφεία είχαν νομοθετηθεί, με τις ευλογίες της ΕΕ, από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ & ΝΔ και είχαμε πάρει από τότε ξεκάθαρη θέση ενάντια στην σύγχρονη σκλαβιά.
Ήδη, εφαρμόζοντας απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης, έχουμε ξεκινήσει την διαδικασία αλλαγής του καταστατικού, προκειμένου να καλύπτουμε και συνδικαλιστικά όλους τους εργαζόμενους στα πρακτορεία Τύπου, ανεξάρτητα από τον εργοδότη.

Σας καλούμε από τώρα να στηρίξετε αυτήν την προσπάθεια και να έρθετε σε επαφή με το Σωματείο μας, προκειμένου να παλέψουμε από κοινού τα μεγάλα προβλήματα όλων των εργαζομένων του χώρου μας και όχι μόνο. Για να υπογράψουμε ΣΣΕ, για να σταματήσει η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία.

Αθήνα 20 Ιανουαρίου 2014

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ

Σολωμού 65 Αθήνα τ.κ. 104-32 τηλ. 210-5244901 fax 210-5236838

20-01-2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,


Οι εργαζόμενοι στη ΒΙΣ Βόλου του ομίλου Φιλλίπου συσπειρωμένοι μαζί με το σωματείο τους βρίσκονται σε συνεχής κινητοποιήσεις  με τη μορφή τρίωρων στάσεων εργασίας κοντά στους δύο μήνες και συνεχίζουν έως το τέλος Γενάρη. Ο αγώνας τους, έχει στόχο να αποκρούσει την επίθεση της εργοδοσίας πάνω στα δικαιώματά τους που με αυθαίρετο τρόπο έχει αφαιρέσει επιδόματα και προσαυξήσεις  η εργοδοσία του ομίλου Φιλλίπου. Παλεύουν και απαιτούν την επιστροφή των περικοπών, την υπογραφή της επιχειρησιακής ΣΣΕ που θα κατοχυρώνει  τα δικαιώματά τους.
Αυτός ο αγώνας αφορά όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, τους εργαζόμενους του ομίλου Φιλλίπου, που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα. Η εργοδοσία επιτίθεται με αυτή τη σφοδρότητα στα δικαιώματα των εργαζομένων γιατί πατά πάνω στην αντεργατική πολιτική της συγκυβέρνησης, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου που όλοι μαζί δίνουν όρκους πίστης στην ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, “γη και ύδωρ” στην αύξηση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων, για να ξεπεράσουν την κρίση σε βάρος της εργατικής τάξης τσακίζοντας τα εργατικά δικαιώματα.
Ο αγώνας των εργαζομένων της ΒΙΣ χρειάζεται να στηριχθεί από όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και όλους τους εργαζόμενους του ομίλου Φιλλίπου. Η νίκη των εργαζομένων της ΒΙΣ θα είναι νίκη για όλους τους εργαζόμενους.
Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει άμεσα με θέμα τον αγώνα των εργαζομένων της ΒΙΣ και θα πάρει αποφάσεις αγωνιστικές, έμπρακτης αλληλεγγύης.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και όλα τα σωματεία να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.          

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19/01/14 η εκδήλωση για τα παιδιά των συναδέλφων.

                                 

Την Κυριακή 19/01/14 στο θέατρο "Άλφα" η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών και το σωματείο Αθηναϊκής Χαρτοποιίας (SOFTEX) διοργάνωσαν εκδήλωση για τα παιδιά των συναδέλφων. Την εκδήλωση άνοιξε ο Παναγιώτης Κατάρας πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών. Στο χαιρετισμό του, επισήμανε πως μπορεί να πέρασε μία δύσκολη χρονιά που δεχτήκαμε επίθεση σε συλλογικές συμβάσεις και δικαιώματα, αλλά σταθήκαμε όρθιοι με το κεφάλι ψηλά. Το 2014 τα σωματεία του κλάδου που είναι στη δύναμη του ΠΑΜΕ, θα συνεχίσουμε να δίνουμε αταλάντευτα τη μάχη για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων χωρίς μειώσεις, που θα κατοχυρώνουν όλα τα δικαιώματα. 

Με όπλο μας της ταξική αλληλεγγύη, θα συνεχίσουμε να βάζουμε εμπόδια στην εργοδοτική επιθετικότητα και την κρατική τρομοκρατία. Τα σωματεία θα συνεχίσουμε τη δράση μας πρώτα μέσα στους χώρους δουλειάς, αλλά και σε κάθε πλευρά της ζωής των εργαζομένων. Με τον αγώνα και τη δράση μας θα στηρίξουμε τους άνεργους και όσους εργάτες κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ρεύμα ή να τους πάρει η τράπεζα το σπίτι. 
Στη συνέχεια απηύθυνε κάλεσμα στους συναδέλφους να μην απογοητεύονται μπροστά στις δυσκολίες του αγώνα, μιας και γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι θα είναι δύσκολος. Πρέπει να παίρνουμε δύναμη από το δίκιο μας και από τη σιγουριά ότι στο τέλος οι εργάτες που παράγουμε όλο τον πλούτο θα είμαστε οι νικητές. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση "Το δέντρο της Γης και οι καλικάντζαροι" από τη θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ, μία ομάδα εθελοντών εργατών που και με αυτό τον τρόπο συμβάλλουν σταθερά εδώ και χρόνια στον αγώνα του ταξικού κινήματος.

Στο τέλος της εκδήλωσης, κόπηκε η πίτα των Σωματείων και το φλουρί κέρδισε η επιτροπή ανέργων λιθογράφων.
Τελειώνοντας η εκδήλωση μέσα σε ένα ζεστό κλίμα δόθηκαν δώρα σε όλα τα παιδιά  των συναδέλφων. 
 20/01/14

Καμιά παραίτηση στο καίριο για τη ζωή μας ζήτημα των ΣΣΕ! Καμία αποδοχή τετελεσμένων. Κανένας συμβιβασμός, καμιά απογοήτευση να μην περάσει! Καμιά δυσκολία να μη μας γονατίσει! 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ με τις Ομοσπονδίες Κλωστοϋφαντουργών, Οικοδόμων, Τύπου και Χάρτου, Φαρμάκου, Λογιστών, Τροφίμων Γάλακτος και Ποτών,  καθώς και των δυνάμεων του ΠΑΜΕ σε κλάδους όπως Μέταλλο, Χρηματοπιστωτικό, Ενέργεια, Τηλεπικοινωνίες κ.λ.π., με θέμα τις Σ.Σ.Ε. και την συνέχιση της δουλειάς των οργανώσεων με την οργάνωση της πάλης για την διεκδίκηση υπογραφής τους. Ορισμένες βασικές διαπιστώσεις :
  • Οι κλαδικές συμβάσεις έχουν λήξει και η εργοδοτική επέλαση στους μισθούς, στα μεροκάματα και τα δικαιώματά της εργατικής τάξης αγριεύει. Το διαμορφωμένο νομικό πλαίσιο – το ίδιο που καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις – αφήνει στην εργοδοσία ελεύθερο πεδίο, για να χρησιμοποιεί κάθε εργασιακή μορφή που εκείνη τη συμφέρει κι εμάς μας υποδουλώνει.
  • Όσες κλαδικές συμβάσεις που υπογράφονται είναι με μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων, ενώ η ΕΓΣΣΕ δεν υπάρχει, παρά μόνο ο κατώτατος μισθός των 586 ευρώ, που η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ νομιμοποίησε με την υπογραφή της.
  • Η εργοδοσία, όμως, έχει στρατηγικό σχέδιο και με βάση αυτό προχωρά. Αυτό εξυπηρετούν και οι κυβερνήσεις, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο του κεφαλαίου και των μονοπωλίων. Στη συζήτηση ομόθυμη ήταν η στάση όλων.
             Οι ταξικές ομοσπονδίες και συνδικάτα με μοναδικό κριτήριο τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζόμενων, συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη για την υπογραφή των ΣΣΕ, χωρίς να παραχωρήσουμε ούτε σπιθαμή από τα κατοχυρωμένα μέχρι σήμερα μεροκάματα και δικαιώματά μας. Με πιο σχεδιασμένη οργάνωση και συντονισμό κατά χώρο δουλειάς και όμιλο, κατά κλάδο παραγωγής συνεχίζουμε. Ταυτόχρονα, παλεύουμε για την υπογραφή της ΕΓΣΣΕ, στηρίζοντας την ολοκληρωμένη πρόταση του ΠΑΜΕ.
  
   Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση των ΣΣΕ στα χέρια τους. Να παλέψουν για να επιβάλουν το δίκιο τους, με καλή οργάνωση σε κάθε τόπο δουλειάς και συσπείρωση στις κλαδικές μας ομοσπονδίες και το ταξικό κίνημα. Καμιά ατομική ή επιχειρησιακή σύμβαση με μειώσεις να μη γίνει αποδεκτή.

Στην σύσκεψη συζητήθηκαν πρωτοβουλίες κατά κλάδο αλλά και συνολικά που θα συμβάλλουν στο να ανέβουν οι αγωνιστικές διαθέσεις για να διεκδικηθούν οι ΣΣΕ.


 Αθήνα 17/01/2014

 Με νέα 24ωρη απεργία απαντάνε σήμερα Δευτέρα 13/1/14 

οι εργαζόμενοι της Βιβλιοσυνεργατικής.


Οι εργαζόμενοι της Βιβλιοσυνεργατικής βρίσκονται για άλλη μία φορά μπροστά στην ασυνέπεια της εργοδοσίας με βάση το σχέδιο αποπληρωμής. Να θυμίσουμε ότι στην τελευταία συνάντηση της διοίκησης με αντιπροσοπεία του σωματείου και της ομοσπονδίας η κα Εφρέμογλου είχε δεσμευτεί ότι η ψαλίδα των οφειλών θα αρχίσει να κλείνει με στόχο το αργότερο τον Ιούνιο να μη χρωστάει τίποτα. Αντί αυτού, με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς το χρέος ξεπέρασε τους 4 μήνες και ακολουθείται και πάλι η τακτική των έναντι ανά εβδομάδα. 
Αυτή η κατάσταση έχει σαν αποτέλεσμα πολλοί εργαζόμενοι να αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα, ιδιαίτερα όταν πρέπει να μετακινούνται στο Κορωπί για να πάνε στο εργοστάσιο. Το Σωματείο και οι εργαζόμενοι στην τελευταία τους συνέλευση την Τετάρτη 8/01/14 στείλανε ξεκάθαρο μήνυμα στην εργοδοσία, ότι δεν μπορεί να υπάρξει άλλη ανοχή. 

13/01/14

Κινητοποίηση απαιτώντας τη λήψη μέτρων για την ουσιαστική προστασία των ανέργων, πραγματοποίησαν στο Υπουργείο Απασχόλησης την Πέμπτη 19/12/13 τα ταξικά σωματεία, με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και του Συνδικάτου της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε και η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων
Μετά την κινητοποίηση τα μέλη της Ένωσης έκαναν πορεία προς το ΕΤΑΠ - ΜΜΕ, με αίτημα να θεωρηθούν τα βιβλιάρια Υγείας όλων των ανέργων του κλάδου.
Στην συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία τους με τον Γιάννη Βρούτση, ο υπουργός δεν δεσμεύτηκε επί της ουσίας σε κανένα από τα αιτήματά τους παρά μόνο στο ότι και το 2014 θα ισχύσει το όριο των 50 επικολλημένων ενσήμων ως προϋπόθεση για την εξασφάλιση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Για τους υπόλοιπους άνεργους που δεν έχουν ούτε αυτή την προϋπόθεση ο υπουργός περιορίστηκε να τους παραπέμψει στην πρόνοια για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δεν έχασε εξάλλου την ευκαιρία να επαναλάβει  τις επικίνδυνες για την εργατική τάξη αντιλήψεις περί «υψηλού μη μισθολογικού κόστους» στην Ελλάδα το οποίο όμως με βάση και την μνημονιακή δέσμευση θα μειωθεί περαιτέρω κατά 3,9% στο κόστος καταβολής των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών.
«δεν σταματάμε, συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, κλιμακώνουμε την οργανωμένη δράση για την λήψη μέτρων προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, εκφράζουμε έμπρακτα την λαϊκή αλληλεγγύη ».
Τα σωματεία μεταξύ άλλων διεκδικούν: Έκτακτο βοήθημα για όλους τους ανέργους, ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος, αύξηση του επιδόματος ανεργίας και παροχής του για όλο το διάστημα της ανεργίας, καμιά διακοπή ρεύματος, άμεση επανασύνδεση σε όσα σπίτια εργατών και ανέργων έχει διακοπεί, κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κ.ά.

40 μήνες με αναστολή 

στον ιδιοκτήτη της εταιρίας "3Ε Εκτυπωτική", 

Αναστάσιο Γιαννακόπουλο για μη καταβολή του δώρου.Με μεγάλη καθυστέρηση ήρθε η απόφαση από τα δικαστήρια, για ένα μέρος από αυτά που χρωστάει στους εργαζόμενους ο εργοδότης της "3Ε Εκτυπωτικής" που τους άφησε απλήρωτους και έγινε καπνός. Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας "3 Ε εκτυπωτική", Αναστάσιος Γιαννακόπουλος, καταδικάστηκε από το δικαστήριο σε 40 μήνες με αναστολή για την μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων. στους εργαζόμενους για το έτος 2011.

04/01/14