Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ

ΑΓΩΝΑΣ – ΡΗΞΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΦΤΩΧΕΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
24/4/2015

Με αγώνες τιμούμε την εργατική Πρωτομαγιά. Με αγώνες τιμούμε τους νεκρούς της τάξης μας, επώνυμους και ανώνυμους. Αυτούς που κατάκτησαν το 8ωρο, την Κοινωνική Ασφάλιση, την Υγεία, την Παιδεία, τη δουλειά με δικαιώματα, τις ελευθερίες, όλα αυτά δηλαδή που σήμερα αμφισβητούνται και θεωρούνται πολυτέλεια. Είναι αυτοί που μας έδειξαν έμπρακτα ότι οι αγώνες δεν είναι μάταιοι, κόντρα στη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια που καλλιεργείται στις μέρες μας.
Εμείς συνεχίζουμε αποφασιστικά στον ίδιο δρόμο! Η εργατική Πρωτομαγιά δεν είναι μια ακόμα απεργία, μια ακόμα διαδήλωση. Με τη μαζική συμμετοχή μας να τη μετατρέψουμε σε ημέρα επίδειξης των δυνάμεών μας, ημέρα ορόσημο στην πορεία για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

Να στείλουμε μήνυμα ρήξης και ανατροπής με αυτήν την πολιτική. Την πολιτική της ΕΕ, της ανταγωνιστικότητας, της ενίσχυσης της κερδοφορίας του Κεφαλαίου, που ρίχνει το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας, στα τάρταρα. Να βροντοφωνάξουμε ότι δε συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα που μας πετάνε ή τα νέα μνημόνια που μας ετοιμάζουν, τη στιγμή που χαρίζουν εκατομμύρια στο μεγάλο Κεφάλαιο.

Η κυβέρνηση άλλαξε. Όμως η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σε αντίθεση με όσα προεκλογικά έταζε, διατηρεί τα μνημόνια και τους 400 εφαρμοστικούς νόμους τους και την ίδια στιγμή διαπραγματεύεται την επιβολή νέων. Είναι εδώ τα αφεντικά που με εργαλείο αυτούς τους νόμους έχουν κάνει τη ζωή των εργαζομένων κόλαση.
Στον Κλάδο το βιώνουμε καθημερινά με την ανεργία, την απληρωσιά, τις μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων, την άρνηση των εργοδοτών να υπογράψουν ΣΣΕ, την εισβολή των εργολάβων.

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας καλεί τα σωματεία, τις σωματειακές επιτροπές, τους εργαζόμενους, να δώσουμε αγωνιστικό παρόν στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα.
Να μην αφήσουμε χρόνο να πάει χαμένος. Μέχρι την ημέρα της Πρωτομαγιάς, να «οργώσουμε» τους χώρους δουλειάς, να προετοιμάσουμε την επιτυχία της απεργίας και των συλλαλητηρίων.

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ 
θα γίνει στο Σύνταγμα στις 10:00 πμ.


Η προσυγκέντρωση του Σωματείου Λιθογράφων 
θα είναι στις 9:00 στα γραφεία του Σωματείου.