Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αντιπροσωπεία του ΔΣ της ομοσπονδίας, Βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων της ΒΙΣ στο Βόλο, που διεκδικούν πλήρη και σταθερή εργασία με δικαιώματα.



Στις 21 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε περιοδεία πολυμελούς αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας στον Βόλο. Εκεί συναντήθηκε και συζήτησε με τους εργαζόμενους της βιομηχανίας ΒΙΣ του Ομίλου Φιλλίπου που αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα μετά την απόφαση της εργοδοσίας να αναστείλει τη λειτουργία του τμήματος χαρτοποιήας. Αποτέλεσμα αυτού είναι μεγάλο μέρος των εργαζομένων να βρίσκεται σε καθεστώς διαθεσιμότητας ή εκ περιτροπής εργασίας.

Στις τοποθετήσεις των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας, τονίστηκε η ανάγκη οργάνωσης του αγώνα και η απόφαση για μαζικές κινητοποιήσεις που θα πιέσουν την εργοδοσία να βάλει ξανά μπροστά το εργοστάσιο. Να μην περιμένουν κανέναν να τους λύσει το πρόβλημα, χωρίς τη δική τους αποφασιστική συμμετοχή. Η εμπειρία δείχνει πως αυτά λύνονται μόνο με την ενεργοποίηση των ίδιων μέσα από το σωματείο τους και την αλληλεγγύη άλλων εργαζομένων. Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα άλλωστε και από την τριμερή συνάντηση στο υπουργείο, όπου η κυβέρνηση αρκέστηκε σε ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη, χωρίς να πει κουβέντα για την κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου που δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να κάνουν λάστιχο τη ζωή των εργαζομένων με την επιβολή σε διαθεσιμότητα ή την εκ περιτροπής εργασία. Αναδείχθηκε επίσης η ανάγκη συντονισμού και με τους εργαζόμενους  στις άλλες επιχειρήσεις του Ομίλου Φιλίππου που αντιμετωπίζουν και αυτές παρόμοια προβλήματα.


Η Ομοσπονδία δηλώνει την αλληλεγγύη της και τη στήριξη σε όποια αγωνιστική απόφαση πάρουν  οι εργαζόμενοι με το σωματείο τους  και θα είναι δίπλα σε ότι βοήθεια της ζητηθεί.

                                                                                                          23/4/2015