Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Οργισμένη διαδήλωση για τα εγκλήματα σε βάρος μεταναστών και προσφύγων

«Δολοφόνοι - δολοφόνοι» ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε έξω από τα γραφεία της ΕΕ



Η συγκέντρωση, στην οποία καλούσαν επίσης η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ και η ΕΕΔΑ, έγινε για να καταδικαστούν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τα συνεχιζόμενα εγκλήματα σε βάρος των μεταναστών και προσφύγων και με αίτημα να εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες φιλοξενίας και έγγραφα για να ταξιδέψουν σε όποια χώρας επιθυμούν.



Από την πλατεία Κλαυθμώνος, οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν με πορεία προς το Σύνταγμα. Όσο πλησίαζαν προς τα γραφεία της αντιπροσωπείας της ΕΕ, τα συνθήματα δυνάμωναν. Έξω από το κτίριο της λυκοσυμμαχίας, φώναξαν δυνατά: «Φονιάδες, ληστές, υποκριτές, είναι οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές». Μια ομάδα ανέβηκε εξωτερικά στον πρώτο όροφο, αποκαθήλωσε τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σήκωσε ένα πανό με το ίδιο σύνθημα, γραμμένο στα αγγλικά. 
Το πανό είχε για εικονογράφηση μια συγκλονιστική σκηνή από το πρόσφατο ναυάγιο με τους μετανάστες στη Ρόδο.
Η συγκέντρωση έξω από το κτίριο της ΕΕ
Η συγκέντρωση έξω από το κτίριο της ΕΕ
Συμβολίζοντας το αίμα των χιλιάδων προσφύγων που χάνονται στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα της ΕΕ στην προσπάθειά τους να βρουν απάγκιο από τους πολέμους των ιμπεριαλιστών, οι διαδηλωτές πέταξαν κόκκινες μπογιές στο κτίριο της ΕΕ και έκαψαν τη σημαία της. «Κέρδη βουτηγμένα στον εργατών το αίμα» και «Εγινε η Μεσόγειος τάφος εργατών, πόλεμος στον πόλεμο των αφεντικών», ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν.
«Κοράκια» ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και ΕΕ
Νωρίτερα, μιλώντας στην πλατεία Κλαυθμώνος, ο Βασίλης Σταμούλης, πρόεδρος της ΟΕΚΙΔΕ, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα:«Με τη σημερινή μας συγκέντρωση απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα το συνεχιζόμενο έγκλημα, εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτησή μας για τους χιλιάδες πνιγμούς μεταναστών και προσφύγων στη Μεσόγειο, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά.
Καταγγέλλουμε τη δολοφονική πολιτική και την υποκρισία των ιμπεριαλιστών, τη βάρβαρη πολιτική τους που κρύβεται πίσω από τα κροκοδείλια δάκρυά τους. Είναι αδίστακτοι. Κρύβουν τις αιτίες. Ετοιμάζουν τα κοράκια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ νέες επεμβάσεις για την καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών των λαών από τις πολυεθνικές, τους μονοπωλιακούς ομίλους. Αυτή η δολοφονική πολιτική έχει τη ρίζα της στο καπιταλιστικό σύστημα».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, χαιρέτισε εκ μέρους του ΠΑΜΕ«τους Ιταλούς εργαζόμενους που ανταποκρίθηκαν στο κοινό κάλεσμα του ΠΑΜΕ και της USB και διαδηλώνουν με το κοινό μας πλαίσιο ενάντια στη στήριξη των κυβερνήσεων στις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που σήμερα υποκριτικά πραγματοποιεί Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό την ίδια ώρα που πνίγουν στο αίμα μια σειρά χώρες από τη Συρία ως το Ιράκ και από τη Λιβύη έως την Ουκρανία και όσους καταφέρνουν να ξεφύγουν να θαλασσοπνίγονται στη Μεσόγειο».
Χαιρέτισε, τέλος, τις πρωτοβουλίες στήριξης των μεταναστών και προσφύγων, την καμπάνια έμπρακτης αλληλεγγύης που πήραν συνδικάτα και Εργατικά Κέντρα.

23/04/15