Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση της Διοίκησης του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ απο τα σωματεία Λιθογράφων, Πρακτορείων Τύπου και απο την Ομοσπονδία Τύπου & Χάρτου


Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο πρώτο τρίμηνο διακυβέρνησης, έχει προλάβει, με εντολή της τρόικας, παρά τα όσα διακήρυττε ως αντιπολίτευση, να καταθέσει δύο Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που είναι χαρακτηριστικές όσων αφορά στις προτεραιότητές της.Στην πρώτη χαρίζει εκατομμύρια στο Μεγάλο Κεφάλαιο διαγράφοντας στο 100% πρόστιμα από παράνομες πράξεις. Στην δεύτερη επιχειρεί να βάλει χέρι στα ταμειακά διαθέσιμα δημόσιων οργανισμών και ασφαλιστικών Ταμείων.Αυτές είναι οι «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης που δε διστάζει να συνθλίψει ακόμα περισσότερο τις λαϊκές ανάγκες, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι δανειστές και τα διάφορα συμφέροντα του Κεφαλαίου.


Σε αυτήν την κατεύθυνση, το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, καλείται από την κυβέρνηση να πάρει ανάλογη απόφαση κατάθεσης των ταμειακών διαθεσίμων στην ΤτΕ. Δεν πρέπει να διανοηθεί κανένας από το Δ.Σ. να γίνει συνεργός σε μια τέτοια απόφαση. Πολύ περισσότερο αυτό αφορά τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι στον Τύπο και τα ΜΜΕ, πληρώνουμε πολύ ακριβά για να έχουμε τις ήδη «κουτσουρεμένες» παροχές στην Κοινωνική Ασφάλιση. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κλέψει τον ιδρώτα μας.

Κάτω τα ξερά σας 
από τα λεφτά των εργαζομένων και του λαού!

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε λύσεις που θα αντιμετωπίζουν τα προβλήματα των ασφαλιστικών Ταμείων, χτυπώντας τις αιτίες τους. Να πληρώσει το Κράτος και κυρίως το Κεφάλαιο εκείνα που οφείλουν στην Κοινωνική Ασφάλιση. Να καταργηθεί κάθε ευνοϊκή νομοθετική διάταξη που δίνει στους εργοδότες τη δυνατότητα για μειωμένες εισφορές. Δεν φταίμε εμείς για την κρίση, δεν υπάρχει συνυπευθυνότητα, αρκετά ματώσαμε για την πλουτοκρατία και τα κέρδη της. Η θέλησή μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας είναι δεδομένη και θα την επιβάλλουμε με κάθε τρόπο.
  

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ

                                                                                                                                        24/4/2015