Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού μαζί με τις άλλες δυνάμεις του ευρωμονόδρομου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ) έκαναν τη βρώμικη δουλειά, ψηφίζοντας το τρίτο και πιο βάρβαρο μνημόνιο, τώρα με τη σύμφωνη γνώμη της Μέρκελ, του Σόιμπλε, του Ολάντ, του Γιούνκερ και άλλων παραγόντων της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ και του ΔΝΤ, προχώρησε σε παραίτηση και πρόωρες εκλογές.
Ο στόχος τους είναι, μέσα από νέα ψέματα, εκβιαστικά διλήμματα, ανούσιες αντιπαραθέσεις και τακτικισμούς, να αποσπάσουν τη λαϊκή συναίνεση στο  βάρβαρο μνημόνιο που όλοι μαζί ψήφισαν. Να εγκρίνουμε με την ψήφο μας δηλαδή, το να μειωθούν κι άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις, να διευρυνθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και οι ατομικές συμβάσεις, να επιτραπούν οι ομαδικές απολύσεις, να πληρώνουμε παραπάνω φόρους για την υγεία, την παιδεία, για τους παιδικούς σταθμούς, για να πληρώνουμε πιο ακριβά τα βασικά είδη διατροφής μας, να συνεχίσουν τα παιδιά μας να παραμένουν άνεργα και όταν βρίσκουν να δουλεύουν 12 ώρες για 300 και 400 ευρώ, να μη μπορούμε να κάνουμε απεργία κ.α. Από την άλλη να εγκρίνουμε τα δεκάδες δισεκατομμύρια που θα δοθούν στις τράπεζες, στους βιομηχάνους, στους εφοπλιστές, να δοθούν για εκμετάλλευση αεροδρόμια, λιμάνια, σιδηρόδρομοι, ορυκτός και ενεργειακός πλούτος.

Ο στόχος τους είναι, να χρησιμοποιήσουν την ψήφο μας για να συγκροτήσουν μια πιο ισχυρή, αδίστακτη και αυταρχική κυβέρνηση για να υλοποιήσει το μνημόνιο που όλοι τους ψήφισαν, για να τσακίσει τα δικαιώματά μας, με δυο λόγια να μας βάλουν «να βγάλουμε τα μάτια μας με τα ίδια μας τα χέρια».

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Τώρα, κανένας μας δε δικαιούται να πει την επόμενη των εκλογών «την πάτησα ξανά», «δεν ήξερα». Κανένας μας δε δικαιούται τώρα να παραμένει θεατής στην κοροϊδία, να εγκλωβιστεί στα νέα ψέματα και υποσχέσεις, να υποκύψει στις νέες απειλές και εκβιασμούς. Μέχρι τώρα ξέραμε τους παλιούς υπηρέτες του κεφαλαίου, τώρα όλοι μας μάθαμε και τους νέους. Όλοι μας γνωρίζουμε τι μας περιμένει, το κυβερνητικό πρόγραμμα είναι ήδη αποφασισμένο, είναι το μνημόνιο και οι τρίμηνοι έλεγχοι των ιμπεριαλιστικών οργανισμών για την υλοποίησή του, άσχετα από τι κυβέρνηση θα προκύψει από τις εκλογές.

Τώρα όλοι μας γνωρίζουμε το ποιοι είναι μαζί μας και ποιοι είναι απέναντί μας, το ποιοι είναι συνεπείς με αυτά που μας λένε προεκλογικά και ποιοι μας κοροϊδεύουν. Γνωρίζουμε αυτούς που όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν δίπλα μας, μας βοήθησαν να οργανώσουμε την πάλη μας ενάντια στην ΕΕ και όλους αυτούς, που όλο αυτό το διάστημα μας λέγανε να περιμένουμε και να συνεργαστούμε με την εργοδοσία, μας καλούσαν να στηρίξουμε την κυβέρνηση, που ήθελαν να μας κάνουν συνένοχους στο έγκλημα τους, στα βάρβαρο μνημόνιο που όλοι μαζί ψήφισαν.
Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αποκτήσει πλούσια πείρα και από αυτούς που «πρώτα κάνουν τη δουλειά» και μετά κάνουν τους «εξαπατημένους, τους ανήξερους και τους μετανοούντες». Χορτάσαμε όλα αυτά τα χρόνια από «μετανοούντες αντάρτες». Από όλους αυτούς, που όταν οι αυταπάτες και οι ψεύτικες ελπίδες που έσπερναν αποκαλύπτονται, που όταν τα ψέματα δεν πιάνουν το ίδιο αποτελεσματικά σε όλους, τότε βγαίνουν απέξω και αναλαμβάνουν το καθήκον να μαζέψουν με νέα ψέματα όσους βγαίνουν από το μαντρί και να τους ξαναβάλουν μέσα από την πίσω πόρτα.
Τώρα όλοι μας ξέρουμε τι σημαίνει Χρυσή Αυγή, ποιος είναι ο ρόλος της. Ότι πρόκειται για ναζιστική εγκληματική οργάνωση, που πίσω από τις αντιμνημονιακές και αντισυστημικές κορώνες της, στηρίζει με λύσσα το σύστημα της εκμετάλλευσης, φτιάχνει δουλεμπορικά για να προσφέρει φτηνούς εργάτες στις επιχειρήσεις, φοβίζει όσους αντιστέκονται, είναι εγκληματική οργάνωση γιατί αυτή είναι η ιδεολογία της.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Τώρα όλοι γνωρίζουμε, το τι κρύβεται πίσω από το γνωστό «ζητάμε την ετυμηγορία του λαού», «να μιλήσει ο κυρίαρχος λαός». Θέλουν να μας κάνουν συνυπεύθυνους, να αισθανθούμε ότι «εμείς κυβερνάμε», ότι εμείς με την ψήφο μας «τιμωρούμε, ανεβάζουμε και κατεβάζουμε κυβερνήσεις».

Εμείς όμως γνωρίζουμε πως:

-Αν γίνεις μέλος του συνδικάτου σου, μπαίνεις στη μαύρη λίστα της εργοδοσίας.
-Αν στο χώρο που δουλεύεις μοιράσεις και κάποια προκήρυξη του συνδικάτου σου, καλείσαι σε απολογία.
-Αν «δεν συμμορφωθείς προς τας υποδείξεις» απολύεσαι με το πρόσχημα ότι «δεν είσαι αποδοτικός».
-Στους χώρους που δουλεύουμε, αλλού μας απαγορεύουν και αλλού μας βάζουν σοβαρά εμπόδια για να κάνουμε συνελεύσεις.
-Όταν αποφασίζουμε απεργία, η εργοδοσία μαζί με την κυβέρνηση παίρνουν όλα τα μέτρα για να την εμποδίσουν, ότι μετά την απεργία προχωράνε σε εκδικητικές απολύσεις.
-Το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση και την απεργία θεωρείται «κατάχρηση της ελευθερίας», ότι εμποδίζει «το δικαίωμα στην εργασία» δηλαδή στην απεργοσπασία, ενώ το να ψηφίζεις για τη βουλή κάθε έξι μήνες, να κάνεις δημοψηφίσματα, θεωρείται «γιορτή της δημοκρατίας», «έκφραση της λαϊκής ετυμηγορίας».
Γνωρίζουν ότι δεν κινδυνεύουν από αυτή τη «λαϊκή ετυμηγορία», γιατί άσχετα από την κυβέρνηση που θα βγει, ίδια θα παραμένει η εξουσία.
Όλοι γνωρίζουμε ότι οι δήθεν αυθόρμητες συγκεντρώσεις «υποστήριξης της κυβέρνησης» στο Σύνταγμα θεωρούνται «λαϊκή παρέμβαση», προβάλλονται από όλα τα αστικά μέσα προπαγάνδας, συμμετέχουν σε αυτές εργοδοσία και οι πιο απίθανοι σαλονάτοι τύποι. Από την άλλη, οι απεργιακές συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια των ταξικών συνδικάτων, του ΠΑΜΕ, θεωρούνται «ζημιά στην οικονομία», «ταλαιπωρία για τους υπόλοιπους εργαζόμενους», δημιουργούν «ασφυξία στην αγορά και τους εμπόρους του κέντρου», «αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και στους τουρίστες».

Όλα αυτά επιβεβαιώνουν ότι αυτό που φοβούνται οι αστοί και οι πολιτικές τους δυνάμεις, είναι η ταξική πάλη, γιατί ξέρουν ότι αυτή είναι η κινητήρια δύναμη και όχι οι εκλογές και οι αποφάσεις της βουλής. Γνωρίζουν ότι η ταξική πάλη μπορεί να ακυρώσει τις αντεργατικές αποφάσεις της βουλής, να επιβάλλει πράγματα και καταστάσεις χωρίς να υπάρχουν αντίστοιχοι νόμοι και αποφάσεις, να ανοίξει το δρόμο για ριζικές αλλαγές.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια, να δράσουμε τώρα και να μην περιμένουμε λύσεις από την κάλπη. Να οργανωθούμε στα συνδικάτα μας και να οργανώσουμε την πάλη μας, να μπλοκάρουμε τα μέτρα του μνημονίου, να παλέψουμε για την ανάκτηση των απωλειών μας, την ικανοποίηση των αναγκών μας. Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για κλιμάκωση της πάλης από την επομένη των εκλογών. Να αξιοποιήσουμε την ψήφο μας για να αποδυναμώσουμε τις δυνάμεις που στηρίζουν τους εχθρούς μας, την ΕΕ και την εργοδοσία, που παλεύουν για την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου στις πλάτες τις δικές μας. Να ενισχύσουμε αυτούς που είναι πάντα δίπλα μας, πριν και μετά τις εκλογές, που δεν μας θυμούνται μόνο προεκλογικά, που θα είναι ξανά και πάλι από την επόμενη το εκλογών δίπλα μας. Αυτούς που στηρίζουν σταθερά τα αιτήματά μας, τα δικαιώματά μας, που αντιπαλεύουν με σταθερότητα και συνέπεια τους εχθρούς μας, την ΕΕ και την εργοδοσία, που παλεύουν για να έρθει η τάξη μας στην εξουσία.
Αυτό είναι που κρίνεται σε αυτές τις εκλογές και όχι το ποια δύναμη θα βγει πρώτη ή δεύτερη, το αν η κυβέρνηση που θα συγκροτηθεί θα είναι μονοκομματική ή πολυκομματική. Αυτό που θα μετρήσει είναι, η ενίσχυση των δυνάμεων που σταθερά είναι στο πλευρό μας για να συνεχίσουμε την επόμενη των εκλογών, από καλύτερες θέσεις τον αγώνα, που θα είναι πιο σκληρός και δύσκολος.



Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Αττικής, Πανελλαδική Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Ελαιουργοσαπωνοποιών, Κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας, Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Αττικής, Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής & Ναυπηγικής Βιομηχανίας,  Ένωση Προσωπικού Πρακτορείου Εφημερίδων Αθηνών, Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου – Καλλυντικού Αττικής – Πειραιώς & Νήσων, Κλαδικό Σωματείο Χαρτεργατών, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας.