Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ ΜΙΣΘΩTΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΥΠΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ- Μ.Μ.Ε  & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ


Ανακοίνωση

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες της ΒΙΣ ΒΟΛΟΥ,                                                                       30/09/15

Η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων βρίσκεται στο πλευρό του Συλλόγου Εργατοϋπαλληλικού Προσωπικού της ΒΙΣ που μαζί με τους εργαζόμενους δίνουν τη μάχη για να αποτρέψουν τις 31 απολύσεις συναδέλφων. Οι εργαζόμενοι όλου του κλάδου θα σταθούμε δίπλα στην αγωνιστική απόφαση που πήρε η Γενική Συνέλευση της ΒΙΣ, για 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη, με συντριπτική πλειοψηφία.

Καλούμε τη Διοίκηση της ΒΙΣ Βόλου, να ανακαλέσει τα αντεργατικά σχέδιά της, ξεκαθαρίζοντας πως θα βρει απέναντί της όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας έμπρακτα εκεί που θα μας ζητηθεί από τους συναδέλφους. Κάνει λάθος αν υπολογίζει πως η μόνη δύναμη που έχει απέναντί της είναι οι εργαζόμενοι της ΒΙΣ και μπορεί να τους απομονώσει.

Ο Όμιλος Φιλίππου έχει βγάλει από τον ιδρώτα και το αίμα εκατοντάδων εργατών μια περιουσία, και τώρα που βλέπει την κερδοφορία του να μειώνεται ελέω καπιταλιστικής κρίσης, θέλει να κλείσει ένα παραγωγικό τμήμα, για να επενδύσει αλλού. Οι υποσχέσεις που έδινε για «εκσυγχρονιστικές επενδύσεις» αποδείχτηκαν κάλπικες, για να κερδίσει έδαφος, και να προετοιμάσει νέα αντεργατική επίθεση.
Η ιστορία έχει δείξει επανειλημμένα, ότι αν ο εργάτης κάνει ένα βήμα πίσω, ο εργοδότης κάνει δύο βήματα μπροστά. Έτσι και ο Φιλίππου πέρασε την εκ περιτροπής εργασία, την διαθεσιμότητα, και τώρα θέλει να στερήσει το ψωμί από 31 οικογένειες. Τέτοια παραδείγματα, έχουμε συναντήσει σε δεκάδες χώρους δουλειάς στο λεκανοπέδιο Αττικής, και όσο περνούσε από το χέρι μας, και είχαν τη διάθεση οι εργαζόμενοι, τα αντιπαλέψαμε.

Συνάδελφοι, δεν πρέπει να δείτε τη μάχη που δίνετε, ξεκομμένη από τη συνολική πολιτική σκηνή. Το εκλογικό αποτέλεσμα έχει δώσει αέρα στους εργοδότες να ξεσαλώσουν. Θα πυκνώσουν το επόμενο διάστημα φαινόμενα απληρωσιάς, διαθεσιμοτήτων, εκ περιτροπής εργασίας, μειώσεις μισθών, απολύσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στη γειτονιά σας, οι εξελίξεις στη Χαλυβουργία του Βόλου.
Η δύναμη μας βρίσκεται στην οργάνωση μας, και στον ταξικά προσανατολισμένο αγώνα. Είναι στα χέρια μας να σταθούμε όρθιοι, απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε, δεν έχουμε δοκιμάσει ακόμα τη δύναμη μας!
 Καλή επιτυχία στο δίκαιο αγώνα σας!


Αγωνιστικά η Διοίκηση