Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ

Σολωμού 65 Αθήνα τ.κ. 104-32 τηλ. 210-5244901 fax 210-5236838
omtvx@otenet.gr

5/2/2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων στην πολυεθνική MONDI στη Σίνδο, στη Θεσσαλονίκη που από τις 22 του Γενάρη έχουν ξεκινήσει τον αγώνα ενάντια στην καταγγελία της επιχειρησιακής σύμβασης από την εργοδοσία.
Η πολυεθνική αξιώνει μειώσεις μισθών έως και 15%, εργασία 6 ημερών και ουσιαστικά οι εργαζόμενοι να αποχαιρετήσουν τα δικαιώματα που τους έχουν απομείνει.
Η συγκεκριμένη πρακτική δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό αλλά είναι η τακτική των εργοδοτών για να αυξήσουν τα κέρδη τους, να φορτώνουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων.
Σύμμαχός τους, διαχρονικά οι κυβερνήσεις, παλαιότερες αλλά και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που όχι μόνο δεν ακύρωσε τη νομοθεσία που ουσιαστικά  καταργεί τις ΣΣΕ αλλά το επόμενο διάστημα φέρνει νόμους για μεγαλύτερη ελαστικοποίηση στις σχέσεις εργασίας, χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.
Με την καταγγελία της σύμβασης και τους ισχυρισμούς της για χαμηλότερο κόστος εργασίας στις γειτονικές Βαλκανικές χώρες αποδεικνύεται ότι για τους καπιταλιστές εμείς οι εργάτες, οι παραγωγοί του πλούτου, είμαστε κόστος.

Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους στη MONDI.


Να δώσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά τη μάχη για την υπογραφή των Κλαδικών Συμβάσεων, να ανακτήσουμε όσα χάσαμε τα τελευταία χρόνια. Να ορθώσουμε ανάστημα στο νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης που σαν μέρος του ίδιου πάζλ παρουσιάζει και την Κοινωνική Ασφάλιση σαν κόστος για εργοδότες και το κράτος τους.