Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

«SOFTEX»
Συγκέντρωση των εργαζομένων στην αποθήκη της πολυεθνικής «Bolton»


Έξω από την αποθήκη της πολυεθνικής «Bolton» στο Βοτανικό, συγκεντρώθηκαν το πρωί της Δευτέρας 15/02/16 οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της «Softex», που βρίσκονται το τελευταίο διάστημα σε κινητοποιήσεις ενάντια στην απόφαση της πολυεθνικής να βάλει λουκέτο στο εργοστάσιο.
Οι 131 εργαζόμενοι απειλούνται να βρεθούν στην ανεργία, καθώς τα σχέδια της πολυεθνικής ιδιοκτήτριας της «Softex», προβλέπουν το κλείσιμο του εργοστασίου. Μάλιστα, αφορμή για να δρομολογηθούν τα σχέδια αυτά στάθηκε η πυρκαγιά που κατέστρεψε μέρος της μονάδας τον περασμένο Ιούλη.
Η νέα παρέμβαση των εργαζομένων και του επιχειρησιακού τους σωματείου έγινε στην αποθήκη, όπου συγκεντρώνονται τα εμπορεύματα που διαθέτει η «Bolton» στην ελληνική αγορά (μεταξύ αυτών τα προϊόντα «Rio Mare», «UHU», «Neutro Roberts», «Omino Bianco», «Somatoline Cosmetics» κ.ά.). Αποτέλεσμα της παρέμβασης ήταν τα φορτηγά να φύγουν από την αποθήκη χωρίς να φορτώσουν ή να ξεφορτώσουν προϊόντα.
Παράλληλα με το καθημερινό πρόγραμμα δράσης, το επιχειρησιακό σωματείο προχωρά σε αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Οι εκλογές θα γίνουν στις 25 και 26 Φλεβάρη στα γραφεία του σωματείου, στο εργοστάσιο της «Softex».
15/02/16