Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων
Μισθωτών Γραφικών Τεχνών
Τύπου-Χάρτου-Μ.Μ.Ε. & Συναφών Επαγγελμάτων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στις 16 Μάρτη, η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη σέρνει εκ νέου σε δίκη 35 στελέχη του ΠΑΜΕ, προέδρων και μελών ΔΣ δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και του Γ. Τόλη (πρώην προέδρου της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου) τα οποία μετά από συνεχείς αναβολές, τελικώς κρίθηκαν αθώα καθώς καταρρίφθηκαν στο σύνολό τους όλες οι σε βάρος τους κατηγορίες από την προηγούμενη κυβέρνηση Ν.Δ. και τον τότε υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, γιατί προσπάθησαν να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του.

 Το κατασκευασμένο κατηγορητήριο που επανέρχεται αφορά την κινητοποίηση που διοργάνωσαν στις 30/1/2013 ταξικές Ομοσπονδίες και Συνδικάτα στο Υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση ότι «το ασφαλιστικό σύστημα στηρίχτηκε σε ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις» και όχι με τον ιδρώτα, τις κρατήσεις και το αίμα των ασφαλισμένων.

Πρόκειται για την προβοκάτσια που επιχείρησε να στήσει ο τότε υπουργός εργασίας και η προηγούμενη κυβέρνηση για να συκοφαντήσει τον αγώνα των εργαζόμενων και του ταξικού τους κινήματος για τα μέτρα που σκόπευε να πάρει σε βάρος του δικαιώματος των εργαζόμενων να έχουν  σύνταξη αξιοπρεπή, πρόνοια και υγεία.

Έτσι και μπροστά στις νέες απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων και στις διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης ΣΙΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και των θεσμών, επιδιώκεται να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς. Άλλωστε ανάμεσα στα νέα αντιλαϊκά μετρά, βασική πλευρά της νέας συμφωνίας είναι το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων, του δικαιώματος στην απεργία. Με την επαναφορά μιας δίκης-παρωδίας, θέλουν να στείλουν μήνυμα, να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, να στρώσουν το έδαφος για τη νέα επίθεση.

Η βίαιη καταστολή , οι συλλήψεις συνδικαλιστών, οι επιστρατεύσεις απεργών, είναι ο «νόμος και τάξη» της κάθε κυβέρνησης.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα ένα νόμο αναγνωρίζει!
Το δίκιο του εργάτη!

Καλούμε όλα τα Σωματεία, τις Σωματειακές Επιτροπές, όλους τους συναδέλφους στον κλάδο του τύπου και του χαρτιού, να καταδικάσουν και να εναντιωθούν στα σχέδια της κυβέρνησης, που σαν στόχο έχουν να καταστείλουν κάθε εργατική αντίδραση στην αντιλαϊκή πολιτική της και να φορέσουν τις πιο βαριές αλυσίδες στην εργατική τάξη. Δεν θα τους περάσει!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ