Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων
Μισθωτών Γραφικών Τεχνών
Τύπου-Χάρτου-Μ.Μ.Ε. & Συναφών Επαγγελμάτων
Αριστοτέλους 11 – 15, 6ος ορ. Αθήνα, τηλ: 210 5223756, fax: 210 5223721
e-mail: enosi.lithografon@gmail.com
Συγκέντρωση εργαζομένων του ΔΟΛ
τη Δευτέρα 6 Μάρτη

Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους του ΔΟΛ, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, ειδικότητα και συνδικαλιστική εκπροσώπηση, περιλαμβανομένων και εκείνων από τους εργαζόμενους που σήμερα βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, με αιτήματα την καταβολή όλων των δεδουλευμένων καθώς και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, σε μαζική συγκέντρωση τη Δευτέρα 6 Μάρτη και ώρα 14:00 έξω από το κτίριο του ΔΟΛ Μιχαλακοπούλου 80.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η εξελίξεις στο ΔΟΛ έπειτα και από την νέα απόφαση του δικαστηρίου να παραμείνει «ανοιχτός» εκείνος ο λογαριασμός από όπου "θα" πληρώνονται και (όχι όλοι) οι εργαζόμενοι, έως ότου βγει η τελεσίδικη απόφαση για τον ερχομό του εκκαθαριστή, δεν είναι τίποτε άλλο από το τυράκι στη φάκα που έχει στηθεί από καιρό και που οδηγεί σε «αργό θάνατο» κάθε εργαζόμενο αυτόν και την οικογένεια του.

Δεν είναι τίποτε άλλο από την ομηρία που τον κρατάνε για μεγάλο διάστημα  και που επιτρέπουν σαν ασθενή να του ανοιγοκλείνουν  τον «ορό» ίσα-ίσα για να τον κρατάνε ζωντανό και για όσο τον χρειάζονται για τα επιχειρησιακά τους σχέδια….

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Όσο περνάει ο χρόνος και όσο ακουμπάμε και αναμένουμε σε αυτά τα «σχέδιά τους», τόσο θα επιβαρύνετε και η δικιά μας θέση απέναντι σε κάθε εργασιακό μας δικαίωμα και σε κάθε διεκδίκησή μας.

Η γραμμή της αναμονής, της διαβούλευσης της «εργασιακής ειρήνης», η αυταπάτη ότι τα συμφέροντα των εργαζομένων μπορεί να ταυτιστούν με αυτά της επιχειρηματικότητας ενός «νέου επενδυτή» και των τραπεζών είναι παγίδα για κάθε εργαζόμενο που σέβεται τον εαυτό του και την εργασία του. Είναι εκ δια μέτρου αντίθετα και καταστροφικά για όλους τους συναδέλφους.

Γι’ αυτό και τώρα, έστω και στο και πέντε, μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα και να πάρουμε τις αποφάσεις μας ώστε να διεκδικήσουμε μαζικά και μαχητικά τα βασικά αιτήματά μας:
  • Να εξοφληθούν το σύνολο των δεδουλευμένων και όχι μόνο τα τρέχοντα, που οφείλονται σε όλο το προσωπικό είτε εργάζεται είτε βρίσκεται σε επίσχεση.
  • Να μη χάσει κανένας συνάδελφος τη θέση εργασίας και τα συγκροτημένα εργασιακά του δικαιώματα.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του ΔΟΛ και συναδέλφους από άλλες επιχειρήσεις του κλάδου σε:

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΔΟΛ (Μιχαλακοπούλου 80) τη Δευτέρα 06/03/17 και ώρα 14:00

Επίσης ζητάμε να γίνει άμεσα συνέλευση όλου του προσωπικού στο ΔΟΛ για να παρθούν αποφάσεις για τη στάση που θα κρατήσουν οι εργαζόμενοι μπροστά στις εξελίξεις.