Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Στη μάχη για την οργάνωση

και την κλιμάκωση της πάλης των εργαζομένων 

Γενική Συνέλευση πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο «ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ» στο Κορωπί, με αντικείμενο την ενημέρωση για τις εξελίξεις και τα νέα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζονται.
Ο Λεωνίδας Σακκάς, πρόεδρος της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων και εργάτης στη συγκεκριμένη επιχείρηση, επισήμανε ότι τα μέτρα που φέρνουν, όπως η παραπέρα μείωση του αφορολόγητου, θα σημάνουν νέα μείωση στα εργατικά εισοδήματα. Είναι ένα ζήτημα που ξεπερνά τις πύλες του εργοστασίου, αφορά όλους τους εργαζόμενους, όπως τόνισε.

Στη συνέλευση παραβρέθηκε επίσης ο Παναγιώτης Κατάρας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου - Χάρτου, ο οποίος επισήμανε ότι οι εργάτες έχουν απέναντί τους τους εργοδότες, την κυβέρνηση και όλες τις ενώσεις και τα επιτελεία που εκπροσωπούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, όπως η ΕΕ. Δεν πρέπει να περιμένουν, συνέχισε, τίποτα θετικό από τις διαπραγματεύσεις, η κυβέρνηση συζητά με τους λεγόμενους «θεσμούς» για τις ομαδικές απολύσεις, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, τον συνδικαλιστικό νόμο. Θέλουν, σημείωσε, να δώσουν κι άλλα όπλα στους εργοδότες για να χτυπήσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Απέναντι σε αυτήν την πολιτική οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν ενιαία αγωνιστική απάντηση. Να διεκδικήσουν αιτήματα που ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες τους. Στην κατεύθυνση αυτή κάλεσε στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 7 Απρίλη.
22/03/17