Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου


Όλοι στην εκδήλωση της ΕΕΔΥΕ 

την Τρίτη 8 Αυγούστου στις 20.00 στην Ακρόπολη   Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες σας καλούμε να δώσουμε μαζικό - μαχητικό «παρών» στην εκδήλωση της ΕΕΔΥΕ για τα 72 χρόνια από το βομβαρδισμό της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, την Τρίτη 8 Αυγούστου στις 20.00 στην Ακρόπολη.
   Σήμερα γινόμαστε μάρτυρες ενός νέου, όλο και πιο επικίνδυνου, γύρου αντιπαραθέσεων και ανταγωνισμών ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσίας, Κίνας για τις πηγές Ενέργειας, τους δρόμους των αγωγών και τον έλεγχο των αγορών που εκφράζεται με τις επεμβάσεις και τους πολέμους σε Συρία, Λιβύη, Ουκρανία και αλλού. Οι εξελίξεις μας προειδοποιούν για τον κίνδυνο γενικευμένων συγκρούσεων και ιμπεριαλιστικών πολέμων.
   Σε αυτές τις συνθήκες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ από τη μια τσακίζει τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, βαραίνει το λαό με νέους φόρους και επιβάλλει νέες βάρβαρες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ενώ από την άλλη αυξάνει τις στρατιωτικές δαπάνες και εμπλέκει ακόμα περισσότερο τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ - ΕΕ. Αυτός είναι ο δρόμος των καπιταλιστών για να βγουν από την κρίση, να ανακάμψει η καπιταλιστική οικονομία. Πιο βαθιά εκμετάλλευση των λαών τους και αιματηρό ξαναμοίρασμα των συνόρων, των δρόμων του εμπορίου, της Ενέργειας, των σφαιρών επιρροής, εκμετάλλευσης και άλλων λαών.
   Η Ένωση Λιθογράφων καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις.
Να δυναμώσει η αλληλεγγύη προς τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, στους ξεριζωμένους πρόσφυγες και μετανάστες.
   Να δώσουμε μαζικό - μαχητικό "παρών" στην εκδήλωση της ΕΕΔΥΕ την Τρίτη 8 Αυγούστου στις 20.00 στην Ακρόπολη».