Αναζήτηση αυτού του ιστολογίουΔέσμευση περιουσιακών στοιχείων της Ίρις ΑΕΒΕ απο τους εργαζόμενους που προχώρησαν σε ασφαλιστικά μέτρα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ίρις εκτυπωτική

Την Δευτέρα 31/07/17 βγήκε η απόφαση απο το Ειρηνοδικείο Κορωπίου που δικαιώνει τους εργαζόμενους. Η απόφαση συγκεκριμένα δέχεται εν μέρη το αίτημα προσωρινής διαταγής απαγορεύοντας τη μεταβολή της πραγματικής και νομικής κατάστασης της κινητής και ακίνητης περιουσίας μέχρι του ποσού των 104.500 ευρώ έως τη συζήτηση της αίτησης κατα τη δικάσιμο 18/10/17 και υπο τον όρο αυτής. 

Αυτή η απόφαση είναι ένα θετικό βήμα. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να καλιεργήσει επανάπαυση και εφισιχασμό στους εργαζόμενους που είναι θεατές στην υλοποίηση των αντεργατικών σχεδίων της εργοδοσίας. Οι μετακινήσεις εντύπων απο την Ίριδα σε διάφορα εργοστάσια του κλάδου, αλλά και γενικότερα η προσπάθεια αναδιάταξης στο χώρο του τύπου, είναι δύσκολο να προβλέψουμε το που θα καταλήξουν. Αυτό όμως που με σιγουριά γνωρίζουμε, είναι οτι οι βιομήχανοι και ταυτόχρωνα μεγαλοεκδώτες του κλάδου, θα αξιοποιήσουν όλο τα αντεργατικό οπλοστάσιο που απλόχερα τους έχει προσφέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εναντίων μας.

Ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους είναι η οργάνωση της πάλλης στο χώρο δουλειάς. Να πάψει πιά η ανέχεια στην απλήρωτη εργασία και στις μειώσεις μισθών. Ακόμα και αν τις επόμενες ημέρες κάτω απο την πίεση των εργαζομένων δωθεί μέρος των δεδουλευμένων, δεν πρέπει να υπάρξει υποχώρηση στην απαίτηση για σταθερή δουλειά για όλους και κανονικότητα στις πληρωμές των δεδουλευμένων. 

Το Σωματείο Λιθογράφων και η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου θα βρίσκονται δίπλα στους συναδέλφους της Ίριδας για να στηρίξουν οποιαδήποτε αγωνιστική πρωτοβουλία. 

01/08/17