Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σήμερα διαδηλώνουμε με σύνθημα: 

«Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία!»

Προσυγκέντρωση του Συνδικάτου 18:00 στην Ομόνοια.

Με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία» Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία διαδηλώνουν σήμερα σε όλη τη χώρα ενάντια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς σε βάρος λαϊκών νοικοκυριών.
Οι σημερινές κινητοποιήσεις αποτελούν κλιμάκωση της πλούσιας δραστηριότητας που αναπτύχθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα ενώ και χθες πραγματοποιήθηκαν μια σειρά αγωνιστικές παρεμβάσεις. 
Σε οργάνωση και αγώνα ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων των λαϊκών νοικοκυριών καλεί το ΠΑΜΕ. Τονίζει «κανείς να μη μείνει μόνος του στην επίθεση αυτή. Με οργάνωση και αποφασιστικότητα να δώσουμε τη μάχη, να βάλουμε φραγμό στα αρπακτικά που θέλουν να μας πετάξουν στο δρόμο, να αρπάξουν τον ιδρώτα, τους κόπους μιας ζωής για να έχουμε ένα κεραμίδι στο κεφάλι μας εμείς και τα παιδιά μας. Δεν έχει καμιά ευθύνη ο εργαζόμενος που έμεινε άνεργος, που του μείωσαν το μισθό, ο συνταξιούχος που του πετσόκοψαν τη σύνταξη, ο αυτοαπασχολούμενος που η μπότα των επιχειρηματικών ομίλων τον ανάγκασε να κλείσει το μαγαζί του, που δεν μπορεί να εκπληρώσει τις όποιες υποχρεώσεις είχε δημιουργήσει» και καλεί σε οργάνωση της πάλης για την προστασία της λαϊκής κατοικίας, με κίνημα αλληλεγγύης που να απλώνεται σε κάθε γειτονιά και πολυκατοικία.
Απαιτούμε:
  • Εδώ και τώρα προστασία της λαϊκής κατοικίας με νόμο.
  • Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.
  • Καμία κατάσχεση λαϊκής κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.
  • Να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων από τραπεζικούς λογαριασμούς.
  • Πάγωμα χρεών για ανέργους και διαγραφή ανατοκισμών δανείων.
  • Διαγραφή δανείων ανέργων και εργαζομένων που έχουν υποστεί μειώσεις στους μισθούς.
  • Οχι στη φοροληστεία, αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε παιδί.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

Όλοι σήμερα στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα.

Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις,είναι σήμερα την Τετάρτη 21 Φλεβάρη, στις 6.30 μ.μ., στο Υπ. Οικονομικών,  στις 6 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου στην Ομόνοια.
21/02/18