Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Εργατικό ατύχημα στη Diamont Print

που οδήγησε στο νοσοκομείο 2 εργαζόμενους


Η Διοίκηση του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου καταγγέλλει το νέο εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε στο εργοστάσιο της «Diamond Print» στη Μάνδρα Αττικής και είχε ως αποτέλεσμα δύο εργαζόμενοι να μεταφερθούν στο νοσοκομείο με συμπτώματα δηλητηρίασης του αναπνευστικού.
Σύμφωνα με την καταγγελία του Συνδικάτου, την Τρίτη 30 Γενάρη, κατά τη διάρκεια της πρωινής βάρδιας, στο εργοστάσιο εκδηλώθηκε φωτιά στη μηχανή του βιβλιοδετείου, την ώρα που πραγματοποιούνταν εργασίες.
Η φωτιά κατασβέστηκε από τους εργαζόμενους με τη βοήθεια φορητών πυροσβεστήρων. Σύμφωνα όμως με την καταγγελία, λίγες ώρες μετά και χωρίς η ατμόσφαιρα να έχει καθαρίσει πλήρως και το πρόβλημα να έχει αποκατασταθεί, με εντολή της εργοδοσίας, οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να ξαναμπούν για δουλειά.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μετά από κάποια ώρα δύο από τους εργαζόμενους να μεταφερθούν στο νοσοκομείο «Λαϊκό» με αναπνευστικά προβλήματα. Ο ένας από τους δύο συνεχίζει να νοσηλεύεται με τοξική δηλητηρίαση.
Το Συνδικάτο Τύπου - Χάρτου ενημέρωσε την Επιθεώρηση Εργασίας της περιοχής, και ζήτησε να πραγματοποιηθεί έλεγχος και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι από την καταγγελία, διαπιστώθηκε ότι το εργατικό ατύχημα δεν είχε δηλωθεί από την εταιρία όπως θα όφειλε.

31/01/18