Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου


Αλληλεγγύη στους εργάτες της COSCO
που δίνουν έναν παλικαρίσιο αγώνα.
Το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργάτες της COSCO  και το Σωματείο τους που δίνουν έναν τίμιο και παλικαρίσιο αγώνα, κόντρα «σε θεούς και δαίμονες». Που συνεχίζουν τον αγώνα για την υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ, για μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, για την ένταξή τους στα ΒΑΕ και για τη λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
Δεν μας ξαφνιάζει το γεγονός, ότι εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες στον Πειραιά με αφορμή τις απεργιακές αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργατών της "COSCO" στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, ρεκόρ στη βιομηχανία κήρυξης παράνομων απεργιών. Η δίωξη των εργατικών αγώνων είναι μία τακτική που εφαρμόζονταν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο μετά το συνδικαλιστικό νόμο. Οι ευθύνες του ίδιου του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, για τις αντιδραστικές δικαστικές αποφάσεις που βγαίνουν κατά παραγγελία της εργοδοσίας, αποκαλύπτουν για μια ακόμη φορά πώς αντιλαμβάνονται όλοι μαζί και από κοινού τη "δίκαιη ανάπτυξη". Μπροστά στην προάσπιση της επένδυσης της πολυεθνικής "COSCO", δεν χωρούν όχι μόνο τα εργασιακά δικαιώματα, αλλά ούτε το δικαίωμα να απεργείς και να διεκδικείς.
Γι’ αυτό και το Γενάρη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ενίσχυσε το οπλοστάσιο της εργοδοσίας, δημιουργώντας το νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να μπορεί μέσω των δικαστηρίων να βγάζει παράνομες τις απεργίες τη μία μετά την άλλη, να δυναμώνει την τρομοκρατία απέναντι σε εργάτες που διεκδικούν και αγωνίζονται. Θέλουν να επιβάλουν στο λιμάνι, αλλά και σε κάθε κλάδο και εργασιακό χώρο σιγή νεκροταφείου.
Η στάση ορισμένων ΜΜΕ με πρωτεργάτη το ΣΚΑΙ, που είναι γνωστά για την αμέριστη στήριξη που δίνουν σε εργοδοσία και κυβέρνηση και που επέλεξαν τη γνωστή τακτική της συκοφαντίας και της προβοκάτσιας ενάντια στον αγώνα των λιμενεργατών, απλά επιβεβαιώνει το ρόλο τους και σε ποιους προσφέρουν υπηρεσίες.
Ο αντίπαλος που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας στην COSCO,
δείχνει ανίκητος - αλλά δεν είναι!
Οι δικαστικές αποφάσεις θα μένουν στα χαρτιά όσο οι εργαζόμενοι με όπλο την αλληλεγγύη και το μαζικό, συλλογικό αγώνα για τα δικαιώματά τους, θα ορθώνουν ανάστημα, βάζοντας μπροστά τις δικές τους ανάγκες.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου να πάρουνε θέση απέναντι σε αυτή την εργοδοτική και κυβερνητική τρομοκρατία. Να μην αποδεχτούν το δικαίωμα των δικαστηρίων να αποφασίζουν για τη νομιμότητα των αγώνων που ξεκίνησαν μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες. Η υπόθεση των εργατών της COSCO μας αφορά όλους, γιατί θα έρθει και η δική μας σειρά. Να πάρουμε λοιπόν έμπρακτα θέση δίπλα στους απεργούς με όποιο τρόπο μπορούμε. Να συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης και στην ενίσχυση της απεργιακής φρουράς όπου μας ζητηθεί. Η νίκη των εργατών της COSCO θα είναι νίκη της εργατικής τάξης.
06/06/18