Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Γλέντι του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου

από εργάτες για εργάτες.


Την Κυριακή 1 Ιούλη πραγματοποιήθηκε το γλέντι του Συνδικάτου στα Ξύλινα της Καισαριανής. Δεκάδες συνάδελφοι από τα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις του κλάδου συναντήθηκαν σε ένα ζεστό κλίμα, μακριά από την πίεση και τα προβλήματα της δουλειάς.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο γραμματέας του Συνδικάτου Θανάσης Φωτόπουλος, καλωσόρισε όλους τους συναδέλφους στο γλέντι που οργανώθηκε και στήθηκε εξολοκλήρου από εργάτες του κλάδου. Μεταξύ άλλων είπε πως το προηγούμενο διάστημα αντιμετωπίσαμε όλοι την αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης, την παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και τις περικοπές σε κατακτημένα δικαιώματα του λαού. Επιβεβαιώθηκαν οι χειρότερες προβλέψεις μας για επίθεση στη λαϊκή κατοικία, με κατασχέσεις σπιτιών και λογαριασμών από τις λαϊκές οικογένειες.  Το Συνδικάτο, τα μέλη του και όλος ο κλάδος, δώσαμε τη μάχη στο κομμάτι που μας αναλογεί, με αξιοπρέπεια και υπε
ρηφάνεια, όπως αρμόζει στην εργατική τάξη. Βρεθήκαμε και συνεχίζουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων είτε σε κλαδικό επίπεδο, είτε σε κάθε επιχείρηση ξεχωριστά. Τώρα που βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, είναι ανάγκη όλοι να ξεκουραστούμε και να επανέλθουμε με νέες δυνάμεις για τους αγώνες που βρίσκονται μπροστά μας. Το Συνδικάτο από Σεπτέμβρη θα σηκώσει και πάλι το ζήτημα της υπογραφής Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που απαιτεί από όλους μας να ρίξουμε όλες μας τις δυνάμεις. 

Έπειτα ακολούθησε λαϊκό γλέντι με τραγούδι και χορό που ένωσε τους συναδέλφους κάτω από την ομορφιά του τοπίου της Καισαριανής. 
03/07/18