Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνεχίζεται η εργοδοτική αυθαιρεσία 

στην εταιρία Diamont Print


Με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου, την Παρασκευή 06/07/18 πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση στην επιθεώρηση εργασίας της Ελευσίνας με τη διοίκηση της εταιρίας Diamont Print. Εκεί τέθηκαν από την πλευρά των εργαζομένων τόσο η καθυστέρηση πληρωμών, όσο και το γεγονός πως δεν πληρώνονται όπως θα έπρεπε η προσαύξηση στις υπερωρίες και η νυχτερινή απασχόληση. Η εταιρία τοποθετήθηκε προκλητικά στο θέμα της καθυστέρησης των πληρωμών που αυτή τη στιγμή ανέρχεται στους 4 μήνες δεδουλευμένων και πρότεινε ως λύση να καλυφθούν μέσα στα επόμενα 2.5 χρόνια. Αυτή η πρόταση ασφαλώς δεν έγινε αποδεκτή ούτε από τη διοίκηση του Συνδικάτου, αλλά ούτε και από τον εκπρόσωπο της Σωματειακής Επιτροπής των εργαζομένων. 
Η επιθεώρηση εργασίας πέραν του να κρατήσει τη διαδικασία και να ζητήσει μία σειρά δικαιολογητικά από την εταιρία για την απόδειξη της οφειλής, κράτησε ουδέτερη στάση, χωρίς ουσιαστικά να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος. 
Από πλευράς του Συνδικάτου, ξεκαθαρίζουμε πως θα βρεθούμε στο πλάι των συναδέλφων της Diamont Print, στηρίζοντας τις όποιες αγωνιστικές  αποφάσεις πάρουν για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, αξιοποιώντας κάθε νόμιμο μέσον και κάθε μορφή οργάνωσης της πάλης. 

06/07/18