Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου



ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ
Αριστοτέλους 11-15 όρ.6ος Αθήνα.Τηλ.210-5223756 Fax.210-5223721



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στεκόμαστε στο πλευρό των μικρομεσαίων αγροτών και στον δίκαιο αγώνα επιβίωσης που αυτοί δίνουν κόντρα στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της Ε.Ε.
Που αρνούνται να υποταχθούν και να συμβιβαστούν με τη φτώχεια και με τα ψίχουλα των “δημοσιονομικών περιθωρίων” της κυβέρνησης που αφορούν τους αγρότες, τους εργάτες και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα αλλά όχι  το μεγάλο κεφάλαιο. Για τους εφοπλιστές, τους βιομηχάνους και τους άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες, στο όνομα της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας, προβλέπονται επιδοτήσεις με ζεστό χρήμα και φοροαπαλλαγές. Είναι χαρακτηριστικό πως ο προϋπολογισμός για το 2019  προβλέπει για το πετρέλαιό τους κονδύλι  1,1 δις, ευρώ  αλλά ούτε ευρώ για το αγροτικό πετρέλαιο.
Με τα ψέματα και την πολιτική απάτη η κυβέρνηση επιχειρεί να συκοφαντήσει αυτόν τον αγώνα προκειμένου να χτυπήσει τα αγροτικά μπλόκα που στήνονται σε όλη τη χώρα. Στην προσπάθειά της αυτή καταφεύγει και στον αυταρχισμό με πρωτοφανείς διώξεις ενάντια σε αγωνιζόμενους αγρότες και  σε συνδικαλιστικά στελέχη τους που καλούνται να δικαστούν χωρίς καν να απολογηθούν.
Δεν μας εκπλήσσει η συγκεκριμένη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αφού είναι η ίδια που λίγο καιρό πριν ψήφισε νόμο για να  καταργήσει ουσιαστικά το δικαίωμα στην απεργία και την συνδικαλιστική δράση, ποινικοποίησε τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς και χτυπά με ΜΑΤ και βία συνταξιούχους, εργάτες, φοιτητές, όσους αγωνίζονται ενάντια στη βάρβαρη πολιτική της.
Από τη μεριά μας καταγγέλλουμε την πρωτοφανή επιχείρηση τρομοκράτησης και καταστολής ενάντια στους αγρότες και καλούμε τα σωματεία και τους  εργαζόμενους του κλάδου, όλους τους εργαζόμενους να κάνουν το ίδιο και να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη  και τη στήριξή τους στον δίκαιο αγώνα τους.
 ΕΡΓΑΤΙΑ- ΑΓΡΟΤΙΑ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ