Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Η κατρακύλα της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ δεν έχει πάτο!



ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ
Αριστοτέλους 11-15 όρ.6ος Αθήνα.Τηλ.210-5223756 Fax.210-5223721

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες                                                                                                               
Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία της  ΓΣΣΕ που μπροστά στο 37ο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας στη Καλαμάτα έχουν εξαπολύσει ένα όργιο βίας και νοθείας, προσπαθούν να βάλουν μέσα στα Συνδικάτα την ίδια την εργοδοσία. 
Έφτασε στο σημείο με ανακοίνωσή της η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ( ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - Ομάδα Βασιλόπουλου ΣΥΡΙΖΑ) να υπερασπίζεται το σκηνικό νοθείας, τρομοκρατίας και εργοδοτικής παρέμβασης που επιχείρησαν να στήσουν  στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων. 
Και επειδή πιάστηκαν με τη "γίδα στη πλάτη" σκούζουν και από πάνω.
Ο εργοδότης - υπεύθυνος του γραφείου τύπου της ΓΣΕΕ, ο οποίος ήταν αυτός που έφερε μπράβους, ποινικούς, νονούς της νύχτας στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, αντί να έχει μπει στη θέση του, βγάζει απειλητικές ανακοινώσεις ενάντια στα συνδικάτα και στους συνδικαλιστές που παλεύουν καθημερινά να γίνονται συνέδρια χωρίς εργοδότες, νόθους και μαϊμούδες. Φτάνουν στο σημείο και "ζητά άμεσα συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης..."  ισχυρίζεται ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ «διέλυσαν μία Δημοκρατική διαδικασία εμποδίζοντας την ελεύθερη συνδικαλιστική έκφραση», σημειώνει ότι «η ΓΣΕΕ, μαζί με όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις και τις ηγεσίες τους -πλην ΠΑΜΕ- θα διασφαλίσουν τη Δημοκρατική λειτουργία των συνδικάτων» και ότι «οι βιαιότητες, οι αντιδημοκρατικές και αντισυνδικαλιστικές συμπεριφορές δεν πρέπει και δεν θα μείνουν αναπάντητες»
Ποιοι μιλάνε!! 
Αυτοί 
που αντί για Συνέδριο αντιπροσώπων, εκλεγμένων από πραγματικούς εργαζόμενους που ήρθαν από όλη τη χώρα, για να συζητήσουν τα προβλήματα των εργαζομένων και την οργάνωση της πάλης τους, μαζί με τα στελέχη της εργοδοσίας, που παρίσταναν τους εκλεγμένους εργαζόμενους, όχι μόνο προσπάθησαν να νομιμοποιήσουν νόθους αντιπρόσωπους, αλλά προσπάθησαν να τους επιβάλουν με επιστράτευση ένοπλων μπράβων, ανθρώπων της νύχτας και ποινικούς, οι οποίοι δεν δίστασαν να χτυπήσουν αντιπροσώπους Συνδικάτων.
Αυτοί που με τη νοθεία, την πλαστογραφία, και τα σωματεία-φαντάσματα έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο:
  • Σωματεία όπου εμφανίζουν να ψηφίζει σε αυτά ένας εργαζόμενος ανά 40 δευτερόλεπτα.
  • Σωματεία που οι αρχαιρεσίες τους δεν υπάρχουν σε κανένα Πρωτοδικείο.
  • Δεκάδες διπλοψηφίες, «μέλη» που έχουν ψηφίσει σε δύο, τρία και τέσσερα σωματεία, ορισμένοι από τους οποίους εκλέγονται και στα όργανα.
  • Σωματεία με μέλη και ψηφίσαντες που ξεπερνούν σε αριθμό τους εργαζόμενους της περιοχής τους.
Τεράστιες είναι και οι ευθύνες της κυβέρνησης, που μετά την παρουσία των ΜΑΤ στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης και του ασφαλίτη μέσα στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, επιστράτευσαν αστυνομικές δυνάμεις και σε αυτό το Συνέδριο, οι οποίες μάλιστα δεν έκαναν το παραμικρό όταν καταγγέλθηκαν οι οπλοφόροι - μπράβοι.
 Το Συνδικάτο Τύπου-Χάρτου μαζί με άλλα Σωματεία και εργαζόμενους δώσαμε για δυο μέρες τη μάχη ενάντια στην απροκάλυπτη ανάμειξη της μεγαλοεργοδοσίας στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων, απαιτώντας την πραγματοποίηση Συνεδρίου των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών, με επίκεντρο τα προβλήματα των εργαζομένων.
Το δηλώνουμε καθαρά , δεν θα επιτρέψουμε  να μετατρέψουν το εργατικό κίνημα σε παράρτημα του ΣΕΒ, των εφοπλιστών, των μεγαλοξενοδόχων, των μεγαλοεμπόρων και τραπεζιτών.
Στις 14 Μάρτη όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Καλαμάτα!
Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έξω από το χώρο που θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο την ημέρα έναρξης του 37ου Συνεδρίου .
"ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ,
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ - ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ"
ΑΘΗΝΑ 25/2/2019

                              Αγωνιστικά η Διοίκηση