Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Ημέρα δράσης 28 Απρίλη. Απεργία και εορτασμός 1η ΜΑΗ!


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ

Αριστοτέλους 11-15, 6ος όρ. Αθήνα. Τηλ.210-5223756 Fax.210-5223721



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

27/4/2020
Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες.

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Απρίλη 2020 διευρυμένο Δ.Σ του Συνδικάτου με τη συμμετοχή των επιτροπών υγείας και ασφάλειας και  εργαζομένων από χώρους δουλειάς του κλάδου.
Συζητήθηκαν οι εξελίξεις και η κατάσταση που υπάρχει στο κλάδο, τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και το πλαίσιο αιτημάτων για την «επόμενη μέρα».
Επίσης συζητήθηκε η καλύτερη προετοιμασία των συνελεύσεων και συγκεντρώσεων στους χώρους δουλειάς την Τρίτη 28 Απρίλη και η προετοιμασία της απεργίας και του εορτασμού της Πρωτομαγιάς.
Αποφασίσθηκαν επιπλέων εξορμήσεις την Τρίτη στις πύλες των εργοστασίων  του κλάδου, 6.30 π.μ «Ματσούκη» ( Αγ. Στέφανο), «Κοσκινίδη», «Σουλάκο», «Μέτρον» και «Καθημερινή».
Επίσης συνεργεία του Συνδικάτου θα «ντύσουν» με πανό και αφίσες βιομηχανικές περιοχές στην Αττική ενόψει του εορτασμού της 1ης Μάη.
Τέλος ψηφίστηκε το πλαίσιο διεκδίκησης του Συνδικάτου για να μην πληρώσουν πάλι οι εργαζόμενοι την κρίση.

Παραμένουμε όρθιοι και δυνατοί γιατί ο αγώνας τώρα ξεκινά
ΑΓΩΝΑΣ ΡΗΞΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΤΑΞΙΚΗ

Ο δικός μας αγώνας για την επόμενη ημέρα αφορά την υγεία, τη ζωή, την καθημερινή μας επιβίωση.
Ο δικός μας δρόμος έχει ως μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
·                     Να παρθούν πίσω καταργηθούν όλες οι ΠΝΠ και οι αντεργατικές διατάξεις.
·                     Καταβολή όλου του μισθού για τους εργαζόμενους που αναστέλλεται η σύμβαση εργασίας τους.  Άμεση καταβολή του δώρου Πάσχα.
·                      Οι εργαζόμενοι να δώσουν μάχη για να μην περάσει καμία  αρνητική μεταβολή στις συμβάσεις, στα ωράρια, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις. Να δοθεί το επίδομα των 800 Ευρώ και  σε όσους εργαζόμενους βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας
·                     Κλαδική Σύμβαση Εργασίας με αυξήσεις, σταθερή δουλειά και δικαιώματα , με βάση την τελευταία ΣΣΕ ,για όλους τους εργαζόμενους και εργαζόμενες του κλάδου.
·                     Επαναφορά του κλάδου στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, σύνταξη στα 50 για τις γυναίκες και στα 55 για τους άνδρες εργαζόμενους.
·                     Απαιτούμε διαγραφή των χρεών όλων των εργατικών οικογενειών.
·                     Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
·                     Απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο.
·                     Να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού.
·                     Να ανασταλούν όλες οι πληρωμές προς Δημόσιο, τράπεζες. Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις.
·                     Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα βασικά είδη κατανάλωσης.
·                     Άμεση κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη δικαιώματα. Κάλυψη όλων των αναγκών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και υποδομές που απαιτούνται για την πλήρη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης και έρευνας.
·                     Να παρθούν άμεσα όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.
·                     Σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Κατάργηση όλων των αρνητικών μεταβολών στις συμβάσεις των εργαζομένων.
·                     Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις και να διασφαλιστούν οι πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, κι όλα τα δικαιώματα στο μισθό, στο χρόνο εργασίας, στην άδεια.


Αγωνιστικά η Διοίκηση