Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ
Αριστοτέλους 11-15, 6ος όρ. Αθήνα. Τηλ.210-5223756 Fax.210-5223721


Ορατός εχθρός των εργατών είναι ο Καπιταλισμός!

Παρασκευή 1η Μάη 2020 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!
Τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά, συμμετέχουμε στον εορτασμό της!

29/4/2020

Συνάδελφοι-ισσες

Επόμενη μέρα και επιστροφή στην κανονικότητα, στα οποία αναφέρονται κυβέρνηση, αστικά κόμματα και ΜΜΕ…Η εργατική τάξη κι ο λαός ξέρουμε ήδη τί σημαίνουν! Τον Φλεβάρη, μετά από δεκάχρονη εναλλαγή κυβερνήσεων, περάσαμε τον κάβο κι επιστρέψαμε στην κανονικότητα με τον νόμο "Κατρούγκαλου-Βρούτση", την καρμανιόλα της Ασφάλισης, που έκανε την υποχρέωση εργοδοσίας και κράτους προσωπικό ρίσκο κι ατομική μας ευθύνη.
"Όλοι μαζί περνάμε τον κάβο" σημαίνει μένουμε στην βαρβαρότητα του Καπιταλισμού, όπου η κοινωνική πρόνοια είναι "μοχλός της οικονομίας", φθηνό ή ακριβό εμπόρευμα για την εργατική τάξη και για τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Στον βωμό του κέρδους θυσιάζονται αγαθά και κατακτημένα δικαιώματα.

Έτσι και τα αντεργατικά μέτρα των πρόσφατων ΠΝΠ της κυβέρνησης λόγω κορονοϊού, αφορούν την θωράκιση του Κεφαλαίου. Η εργοδοτική και κρατική υποχρέωση απέναντι στην υγεία και ασφάλεια πληθυσμού κι εργαζομένων, ξανάγινε ατομική μας ευθύνη. Δεν επιτάχθηκαν οι ιδιωτικές δομές υγείας αλλά προκαταβολικά θα επιταχθούν όσοι απεργήσουν, αναστάλθηκαν συμβάσεις, κουρεύτηκαν οι μισθοί με 6μηνα "προσωπικά ασφαλείας", δόθηκε η δυνατότητα ανταλλαγής εργαζομένων σε επιχειρήσεις, για να στηριχτεί η κερδοφορία του ομίλου, φύσηξε αέρας στα πανιά της εργοδοτικής αυθαιρεσίας με τις Επιθεωρήσεις Εργασίας ανοιχτές μόνο για 2 ώρες κατόπιν ραντεβού.

Οι ελλείψεις της Δημόσιας Υγείας είναι τεράστιες και πριν από τον κορωνοϊό. Οι επιμέρους διαφωνίες ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ κι αστικών κομμάτων είναι κοκκορομαχίες για το αν ο εργαζόμενος λαός θα πληρώσει φτηνά ή ακριβά το μάρμαρο. Το "κορωνοομόλογο" είναι μιά διαφωνία ανάμεσα στις αστικές τάξεις της Ε.Ε. Το μισό τρις του Eurogroup -από το αίμα των λαών της Ε.Ε.-, όπως και το ντόπιο "μαξιλάρι" των 37 δις -από το αίμα του λαού μας-, δεν θα πάει για ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας. Οι φορολογούμενοι λαοί θα στηρίξουν και πάλι την καπιταλιστική οικονομία. Το Κεφάλαιο χρησιμοποιεί τώρα συσσωρευμένα κέρδη, για να αντιμετωπίσει την κρίση του, που σε καμμιά περίπτωση δεν είναι "υγειονομική".
Αυτό το συμπέρασμα δεν είναι "θεωρία συνομωσίας" αλλά η περιγραφή του σάπιου Καπιταλισμού, που ακόμη και μικρόβια, του χρησιμεύουν, για να επιβιώνει εις βάρος μας, είτε δείχνοντας το αδίστακτο πρόσωπο του, είτε φορώντας την "ανθρώπινη" του μάσκα.

Μένουμε δυνατοί κι αγωνιζόμαστε!

Εμείς, που καθημερινά στους χώρους δουλειάς σηκώνουμε το βάρος της παραγωγής, παραμένουμε στην ανασφάλεια. Απ’την άλλη οι εργοδότες, εύκολα-δύσκολα, με κρατική βοήθεια θα επιστρέψουν στην κανονικότητα τους, που διαταράχτηκε από την πανδημία. Στον κλάδο είδαμε την εργοδοτική πίεση.
Κλείσιμο ή αντίθετα εντατικοποίηση χωρίς μέτρα προστασίας, τηλεργασία, πετσόκομμα της κανονικής άδειας, "οικειοθελείς" απολύσεις, συναδέλφους σε αναστολή να δουλεύουν με το στανιό, προειδοποιήσεις για μελλοντικές απολύσεις αν χρειαστεί, για να μην κλείσει το μαγαζί λόγω της αναδουλειάς, ακόμη κι εργοδότες (-εργάτες στο ΕΡΓΑΝΗ) να παίρνουν κι αυτοί τα 800 ευρώ.

Τα μέτρα ήρθαν για να μείνουν, είναι η επόμενη μέρα και γι’αυτό δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Είναι μέτρα οριζόντια για την προστασία της κυρίαρχης τάξης και κάθετα για να συμπιεστούν κι άλλο οι ζωές μας.
Και μόνο η θετική άποψη του ΣΕΒ και οι προτάσεις για επέκταση τους δείχνει την λυσσασμένη κατεύθυνση του Κεφαλαίου, δηλαδή να υλοποιηθεί σταδιακά από την ΝΔ, ή από όποια άλλη αστική κυβέρνηση, το υπόλοιπο 35% των απαιτήσεων του ΣΕΒ, που δεν πρόλαβε να υλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, για να ισχύσει με κάθε τρόπο ως "επόμενη μέρα" για μάς τους εργαζόμενους η ανασφάλεια της ευέλικτης εργασίας και του σύγχρονου δουλεμπόριου. Μας θέλουν χωρίς δικαιώματα, να συμπληρώνουμε, περιφερόμενοι εδώ κι εκεί, το 8ωρο μας και το μεροκάματο μας, χωρίς υγεία, συντάξεις, κοινωνική πρόνοια… Από κοντά κι οι κυβερνητικοί-εργοδοτικοί συνδικαλιστές, που "λόγω πανδημίας", προτείνουν παραπέρα ενίσχυση των επιχειρηματιών. Πάλι δεν βγάζουν άχνα για τους αγώνες μας και για τις ανάγκες μας, δηλαδή "μούγκα στη στρούγκα"…

Πρέπει να απορρίψουμε την ηττοπάθεια και να εμπιστευτούμε το ταξικό Συνδικάτο μας, να οργανωθούμε άμεσα και να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες, γιατί εμείς είμαστε η κινητήρια δύναμη της οικονομίας. Εμείς παράγουμε όλον τον κοινωνικό πλούτο!

Χωρίς εμάς, γρανάζι δεν γυρνά!…

Το Συνδικάτο μας είναι η δύναμη μας, κι εμείς η δική του. Ο φόβος δεν ξεπερνιέται με τον ατομικό δρόμο, ο φόβος εξαφανίζεται μόνο απ’την συλλογική οργάνωση. Λόγω της πανδημίας, είδαμε και τώρα, με ποιόν τρόπο δεν υπάρχει δεκάρα τσακιστή για την ζωή και την προστασία μας, όπως και τα προηγούμενα-επόμενα χρόνια για τις επαγγελματικές ασθένειες μας και τα εργατικά ατυχήματα-"δολοφονίες" μας. Οι ίδιοι οι εργάτες λοιπόν πρέπει να διασφαλίσουμε τη ζωή μας, με νέες εγγραφές στο Συνδικάτο και με σύσταση επιτροπών Υγείας και Ασφάλειας παντού, παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια μας.

"Επόμενη μέρα" κι "επιστροφή στην κανονικότητα" μετά την πανδημία
σημαίνουν παραμονή στην αγιάτρευτη αρρώστια του Καπιταλισμού

Με ταξική συνείδηση απεργούμε όλοι τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά! Προειδοποιώντας κάθε εργοδότη του κλάδου, που θα θελήσει να φέρει εργαζόμενους για δουλειά Πρωτομαγιάτικα, ότι θα μας βρει απέναντι του, Συνδικάτο κι εργαζομένους!… Την ημέρα, που η εργατική τάξη κάνει επιθεώρηση δυνάμεων και τιμά τους νεκρούς της, τους εργάτες του Σικάγο, τους καπνεργάτες του ’36, τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές της Καισαριανής, που σκοτώθηκαν από το αστικό κράτος για τον αγώνα τους κι όχι από ιούς, εμείς οι εργάτες του κλάδου λέμε στην παρασιτική αστική τάξη, ούτε καν να το διανοηθεί να μας πιέσει να δουλέψουμε αυτήν την μέρα!…

Δεν είναι αργία, είναι απεργία!

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά!
Αρκετά θυσιαστήκαμε για τα κέρδη και για την ζωή των εκμεταλλευτών μας! Δεν πάει άλλο!…

Ορατός εχθρός των εργατών είναι ο Καπιταλισμός!

Παρασκευή 1η Μάη 2020 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!
Τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά, συμμετέχουμε στον εορτασμό της!



Αγωνιστικά η Διοίκηση