Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
Αριστοτέλους 11-15 6ος ορ.  Αθήνα . Τηλ.210-5223756  FAX 210-5223721          


Όπως έχουμε ενημερώσει η εργοδοσία στην εταιρεία του κλάδου ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ Σ. ΚΟΣΚΙΝΙΔΗΣ ΑΒΕΕ, Ταύρου 15, με τρομοκρατία και απειλές ανάγκασε τους εργαζόμενους να υπογράψουν χωρίς να γνωρίζουν σε ίδρυση «ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ» μείωσης μισθών με διορισμένους εκπροσώπους καλόπαιδα της εργοδοσίας προϊσταμένους.
Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι της εταιρείας ενημερώθηκαν από το σωματείο σχετικά με το κείμενο που υπέγραψαν και το οποίο τους το έδωσε να το διαβάσουν  το σωματείο πρώτη φορά μετά από ένα μήνα τότε αποφάσισαν και υπέγραψαν σε κείμενο για να ακυρώσουν την ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ – ΜΕΙΩΣΗΣ ΜΙΣΘΩΝ.

Αλλά η περιπέτεια δεν τελείωσε εδώ. Η εργοδοσία αδίστακτη μόλις προσέφυγαν μαζί με το σωματείο για νομική κατάργηση της ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ξεκίνησε νέο κύκλο τρομοκράτησης- απειλών να πιέζει ένα-ένα τους εργάτες –τριες, προσωπικά να τους αλυσοδέσει με εκ νέου υπογραφές σε συμβολαιογράφο αυτή τη φορά!!
Τη σύμβαση που υπέγραψαν  οι διορισμένοι από τον ΚΟΣΚΙΝΙΔΗ  εκπρόσωποι – προϊστάμενοι της Ένωσης Προσώπων, την είχαν κρυφή από τους εργάτες εδώ και 3 μήνες μέχρι της 21/3/2012 που την ανακοίνωσε το σωματείο στους εργαζόμενους, ώστε να μάθουν  όλη την αλήθεια αλλά και τους κινδύνους που επιφυλάσσει  η υποταγή στην τρομοκρατία της εργοδοσίας καθώς καταργεί κάθε δικαίωμα των εργαζομένων.

Να τι λέει η κατάπτυστη σύμβαση μείωσης μισθών που βασίζεται στους αντεργατικούς νόμους της Κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΕΒ – ΕΕ

Λέει ότι η μείωση μισθών είναι «δίκαιη αμοιβή», δηλαδή οι εργάτες να μην έχουν να ζήσουν, αυτό είναι το «δίκαιο», τα 491 € καθαρά το μήνα ως βάση για τους μισθούς όλων!!!
Ώστε λέει ο εργοδότης ΚΟΣΚΙΝΙΔΗΣ να βγάλει ένα «τίμιο κέρδος». Δηλαδή χαμηλή εξευτελιστική τιμή της εργατικής δύναμης με «τίμια» τρομοκρατία στους εργάτες!!!
Εντωμεταξύ τίμια δίνει άδειες παράνομα άνευ αποδοχών στους εργαζόμενους της εταιρείας και στη συνέχεια τους βάζει με εκφοβισμό να υπογράψουν ότι παίρνουν άδειες για «προσωπικούς λόγους» πάντα βέβαια για ένα «τίμιο κέρδος» και με «δίκαιη αμοιβή» να στερεί το γάλα στα παιδιά των εργαζομένων!!!

Η σύμβαση αυτή τροποποιείται μετά το έτος προς το χειρότερο βέβαια εννοείται  γιατί πρέπει να βγει το «τίμιο κέρδος» του φτωχού εργοδότη με τη «δίκαια μειωμένη αμοιβή» των πλουσίων εργατών!!!
Το κείμενο της σύμβασης καταργεί κάθε κλαδική σύμβαση σε όλες τις ειδικότητες της εταιρείας, άρα και κάθε δικαίωμα που απορρέει από αυτές όπως το σωματείο Λιθογράφων  έγκαιρα είχε προειδοποιήσει τους εργάτες.

ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ
Όσους είναι στο κατώτερο τους μειώνει και άλλο λόγω και της μείωσης της ΕΓΣΣΕ στα 586€!! μικτά.

Χάνεται κάθε δικαίωμα από δω και πέρα επιδόματος, τριετίες κ.τ.λ. , τις καταργεί για όσους τις δικαιούται.
Επίσης το ποσό αποζημίωσης μειώνεται και αυτό -17% ανοίγοντας το δρόμο σε φθηνές απολύσεις, μειώνει και τους κατώτερους μισθούς -17% με στόχο μα φθάσουν τα 491€ καθαρά.
Όλα αυτά  τα είχαν κρυφά από τους ίδιους τους εργαζόμενους της εταιρείας.

Είναι μία οργανωμένη προσπάθεια των εργοδοτών για να καταργηθεί η Κλαδική Σύμβαση στον κλάδο των γραφικών τεχνών να πάμε σε συνθήκες μεσαίωνα για τους εργάτες.
Ακόμη και αν υπογραφούν συμβάσεις με αυξήσεις αναγκάζουν τους εργάτες του ΚΟΣΚΙΝΙΔΗ να παραιτηθούν από αυτές από τώρα!!!

Αυτό το μέλλον που επιφυλάσσουν για όλους τους εργάτες Κυβέρνηση- εργοδοσία, η τρομοκρατία και η φτώχεια δεν θα περάσουν. Όλη η εργατική τάξη θα βάλει εμπόδια, έχουμε εμείς οι εργάτες τεράστια δύναμη αφού παράγουμε τα πάντα και για το «τίμιο κέρδος» των κεφαλαιοκρατών μας οδηγούν ολοταχώς πίσω στο μεσαίωνα και τη φτώχεια.

Μπορούμε με τις ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ μπροστάρη, όλοι μαζί με ταξική ενότητα, να περάσουμε στην αντεπίθεση πριν έρθουν τα χειρότερα. Να τους ανατρέψουμε με οργάνωση σε κάθε τόπο δουλειάς.

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΔΗ ΜΕΙΩΜΕΝΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΜΑΣ

ΤΩΡΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ
ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ 


ΤΟ Δ.Σ.