Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ

Σολωμού 65 Αθήνα τ.κ. 104-32 τηλ. 210-5244901 fax 210-5236838


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
1/3/2012

Συναδέλφισες – Συνάδελφοι

Η Κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, ΠΑΣΟΚ – ΝΔ που στηρίζουν και τα διάφορα παρακλάδια τους, έκανε μία ακόμα αποτρόπαια και εγκληματική πράξη, κτύπησαν το θεμέλιο των δικαιωμάτων μας, τις ΣΣΕ, πέρασαν από το Υπουργικό Συμβούλιο απόφαση που καταργεί την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, μειώνοντας τον κατώτερο μισθό από 751€ στα 586€ μεικτά, για τους νέους από 18 έως 25 ετών στα 511€ μεικτά, ενώ για τους νέους της μαθητείας στα 357€ μεικτά.

Καταργεί επίσης τις ισχύουσες κλαδικές συμβάσεις και ορίζει το περιεχόμενο των νέων κλαδικών πετσοκόβοντας τους μισθούς που προβλέπονται απ’ αυτές. Μετά από τρεις μήνες αυτά τα οποία απομένουν από τις Κλαδικές είναι ο βασικός μισθός, οι τριετίες και το ανθυγιεινό επίδομα. Καταργείτε το επίδομα γάμου 10%, που είναι και στις έξι ΣΣΕ που υπογράφουμε, όπως και μια σειρά άλλων επιδομάτων που διαμορφώνουν σήμερα το μισθό μας.

Πρόκειται για νέο μεγάλο σφαγείο που έστησε η Κυβέρνηση του μαύρου μετώπου με την Τρόικα – Ε.Ε., που δεν έχουν τελειωμό, νέα αντεργατικά μέτρα ετοιμάζουν για τον Ιούνη. Όλα αυτά τα  δικαιολογούν με ένα αισχρό ψέμα, τρομοκρατώντας τους εργαζόμενους και όλο το λαό, λέγοντας ότι τα κάνουν για να μην χρεοκοπήσει η χώρα, ενώ στην πραγματικότητα αυτούς που απαλλάσσει προσωρινά από την χρεοκοπία είναι την πλουτοκρατία και τα κέρδη της. Ρίχνει στα τάρταρα της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας και εξαθλίωσης την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα πληρώνοντας διπλά και τριπλά έως δεκάρα τα 130 δις που πάνε στα ταμεία της εγχώριας και διεθνούς πλουτοκρατίας.

Η προδοσία των ηγεσιών του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού ως πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ, ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ είναι ολοφάνερη, τη στιγμή που ετοίμαζαν το νέο σφαγείο των εργατικών δικαιωμάτων. Αυτές οι ηγεσίες έπαιρναν μέρος στο διάλογο για να διευκολύνουν το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας, είναι συνυπεύθυνοι, οι ευθύνες τους είναι εγκληματικές, όλοι οι εργαζόμενοι να τους γυρίσουν την πλάτη, να τους εγκαταλείψουν και να πορευτούν τώρα με το ταξικό κίνημα, με το ΠΑΜΕ.

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, τα Σωματεία, να μην αποδεχτούν την κατάργηση των ΣΣΕ, καμία μείωση μισθού, καμία αφαίρεση δικαιωμάτων, να οργανώσουμε την αντίστασή μας, να κλιμακώσουμε την πάλη μας σε όλο τον κλάδο. Τώρα να κάνουμε αδιαπέραστα κάστρα αγώνα τον κάθε χώρο δουλειάς, να μην επιτρέψουμε να περάσουν το νέο σφαγείο. Να μην επιτρέψουμε να περάσει η κατάργηση της ΣΣΕ, μα μην δείξουμε καμία ανοχή λόγω αναδουλειάς γιατί θα μας πετσοκόψουν. Μπορούμε να τους σταματήσουμε, μπορούμε να τους ανατρέψουμε, οι νόμοι τους να μείνουν στα χαρτιά.

Ως προϋπόθεση χρειάζεται οργάνωση παντού, στο Σωματείο, στις Σωματειακές επιτροπές, μαζί με τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας. Ο δρόμος της ανοχής, της συναίνεσης και της υποταγής έχει κριθεί, είναι ο τάφος των δικαιωμάτων μας.

Η πρότασή μας, το κάλεσμά μας είναι ξεκάθαρο και σήμερα αποδεικνύεται μονόδρομος για τα συμφέροντα των εργαζομένων. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου σε γενικό ξεσηκωμό μαζί με τα Σωματεία, τις Σωματειακές επιτροπές, να οργανώσουμε την πάλη με γενικές συνελεύσεις παντού μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς για να γίνει συζήτηση όπου θα καταλήξει σε απόφαση να μην περάσουν το νέο σφαγείο, στις μειώσεις μισθών, την κατάργηση των ΣΣΕ, την επιβολή της αθλιότητας των ατομικών Συλλογικών Συμβάσεων που είναι ο στόχος τους. Με συνεχή κλιμάκωση του αγώνα με όλες της μορφές πάλης, σε όλο τον κλάδο μαζί με το ταξικό κίνημα το ΠΑΜΕ σε κοινή δράση και συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα.  Κανένας φόβος, μπορούμε να τους δυσκολέψουμε, μπορούμε να τους ανατρέψουμε.

Για να αποκρούσουμε το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας, την κατάργηση των ΣΣΕ. Να περάσουμε στην αντεπίθεση απαιτώντας όλα τα δικαιώματα που απαιτούνται για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής οικογένειας, ο πλούτος που παράγουμε να γίνει λαϊκή περιουσία. Να βαδίσουμε με αποφασιστικότητα, σταθερά και αταλάντευτα το δρόμο της αντεπίθεσης, της ρήξης και της ανατροπής για να ανοίξει τώρα η προοπτική της εργατικής λαϊκής εξουσίας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας θα πρωτοστατήσει σε αυτή την κατεύθυνση με όλες τους τις δυνάμεις.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΕΨΟΥΜΕ
ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΑΝΤΟΥ
Αγωνιστικά

Η Διοίκηση