Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ ΜΙΣΘΩTΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
Αριστοτέλους 11-15 όρ.6ος Αθήνα.Τηλ.210-5223756 Fax.210-5223721

Αθήνα 26-3-12

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



 Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

  Καταγγέλουμε την εργοδοσία της εταιρείας ΑΦΟΙ ΡΟΗ ΑΕ με έδρα το Χαϊδάρι, η οποία  προχώρησε σε σύσταση Ένωσης Προσώπων  με στόχο να  μειώσει τους μισθούς των εργατών  20%, και να τους καταργήσει κάθε εργασιακό δικαίωμα.

  Η ενέργεια αυτή στρέφεται ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους  στον κλάδο συνολικά αφού η κατάπτυστη σύμβαση μείωσης μισθών είναι μνημείο αντεργατικών μέτρων που στην κυριολεξία αλυσοδένουν τους εργαζόμενους καταργεί κάθε δικαίωμα και ποιο συγκεκριμένα ,Τονίζει ότι η εταιρία βασίζεται στο ανθρώπινο δυναμικό της …δηλαδή βασίζεται στη τζάμπα εργασία αφού πρώτη στον κλάδο εφάρμοσε μέσω της Ένωσης Προσώπων μισθούς κάτω από τα 751 ευρώ μικτά και επειδή βασίζεται στο ανθρώπινο δυναμικό της θέλει πρώτη να δώσει τις τεράστιες αμοιβές των 491 ευρώ καθαρά το μήνα φανταστείτε να μην βασίζοταν!!!  
  Επίσης τονίζει ότι η σύμβαση έγινε με καλόπιστες διαπραγματεύσεις….Πίσω από την πλάτη των εργατών αφού δεν γνώριζαν το περιεχόμενο της που σήμερα  μαθαίνουν πρώτη φορά στις 27/3/2012 που τους την κάνει γνωστή το σωματείο  μετά από 2 μήνες!!
  Το πραγματικά κωμικό-τραγικό είναι ότι τονίζει ότι για την σύμβαση αυτή έγιναν αμοιβαίες υποχωρήσεις εννοεί μάλλον ότι έδωσε το δικαίωμα στους εργαζόμενους να ανασαίνουν !! Γιατί μόνο αυτό δεν καταργεί διαβάστε παρακάτω τα ευεργετήματα που έχει για τους εργαζόμενους η σύμβαση του αίσχους …
1.       Καταργεί όλες τις κλαδικές συλλογικές Συμβάσεις στην εταιρία όλων των ειδικοτήτων και μάλιστα …Τονίζει πως ακόμη και αν υπογραφούν νέες συμβάσεις που θα είναι υποχρεωτικές στην εταιρία ΑΦΟΙ ΡΟΗ δεν θα εφαρμόζονται ακόμη και αν εφαρμόζονται σε όλη τη χώρα!!!
2.       Μειώνει τους μισθούς  20%
3.       Κόβει τις υπαλληλικές αποζημειώσεις για όλους σχεδόν τους εργαζόμενους.
4.       Μειώνει και τις όποιες αποζημειώσεις  20%...
5.       Καθιερώνει νέα ωράρια εργασίας  Σπαστά όποτε θέλει-Σάββατα χωρίς υπερωρία με ανταλλαγή σε ρεπό- Καταργεί την πενθήμερη εργασία Δευτέρα – Παρασκευή στην εταιρία !!!
6.       Μειώνει για τους εργαζόμενους με σύμβαση Λιθογράφων το επίδομα αδείας από 17 σε 13 ημερομίσθια
7.       Μέχρι και 3 μήνες μετά τις 31/12/2012 απαγορεύει απεργίες ενάντια σε αυτή τη σύμβαση !!!
8.       Καταργεί από δω και πέρα  τις τριετίες κτλ ανεξάρτητα και αν ισχύουν γενικά !!
9.       Καταργεί τις συνθέσεις μηχανών που προβλέπει η Σύμβαση Λιθογράφων…

ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΟΥΤΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ … ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΛΥΣΙΔΕΣ  ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα να αντισταθούν μαζί με το σωματείο μας που θα ενημερώσει όλο τον κλάδο και όλη την εργατική τάξη για τη σύμβαση κατάργησης και των ποιο στοιχειωδών δικαιωμάτων .
ΟΙ Συμβάσεις έγιναν με τους αγώνες τις θυσίες  των εργατών δε θα τις καταργήσουν οι εργοδότες με την τρομοκρατία και τους αντεργατικούς νόμους που η μαύρη Συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΕΒ-ΕΕ θέλει να επιβάλει .

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου όλα τα συνδικάτα τους εργαζόμενους του ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ  στον αγώνα να μην περάσει η μαύρη σύμβαση που επέβαλε η εργοδοσία της ΑΦΟΙ ΡΟΗ .

Και αυτή η  αντεργατική επίθεση  είναι ενδεικτικό των διαθέσεων των εργοδοτών στον κλάδο αφού η επιχείρηση είναι ενεργό μέλος του εργοδοτικού σωματείου οι εργοδότες στον κλάδο θέλουν να τσακίσουν κάθε εργατικό δικαίωμα να μας γυρίσουν στον μεσαίωνα όπως η ΑΦΟΙ ΡΟΗ .

ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΦΟΙ ΡΟΗ

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ . Η ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΦΛΕΒΑΡΗ ΤΟΥ 2013

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ  


ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ



ΤΟ ΔΣ