Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου






ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
Αριστοτέλους 11-15,6ος ορ.ΑΘΗΝΑ.Τηλ.210-5223756 FAX 210-5223721

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                                                                                                   28-2-12
Συνάδελφοι-ισες,
   Το ΔΣ της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων χαιρετίζει την μαζική συμμετοχή των συναδέλφων του κλάδου των Γραφικών Τεχνών στις αρχαιρεσίες του σωματείου μας που πραγματοποιήθηκαν από τις 6 έως τις 17 Φλεβάρη 2012 και ψήφισαν 1.804 σημειώνοντας την μαζικότερη συμμετοχή τα τελευταία 25 χρόνια.
   Η μεγάλη συμμετοχή έχει ιδιαίτερη σημασία διότι πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες τεράστιας ανεργίας και της βάρβαρης αντεργατικής επίθεσης της εργοδοσίας και της τρικομματικής μαύρης κυβερνητικής συμμαχίας που με αφορμή την καπιταλιστική οικονομική κρίση που δημιούργησαν τα υπερκέρδη της πλουτοκρατίας, καταργούν κάθε δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή της εργατικής τάξη.
   Τις μέρες αυτές με διάφορα ψέματα τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ μαζί με τα δεκανίκια του Καρατζαφέρη, του τραπεζίτη πρωθυπουργού τους και την καθοδήγηση του ΣΕΒ και της ΕΕ με την συνενοχή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις θέλουν να επιβάλουν μισθούς πείνας (δήθεν για να έρθει η ανάπτυξη ).
   Είναι ένα ακόμα τεράστιο ψέμα, γιατί άλλωστε αν υπάρξει  (ανάπτυξη) μήπως πρόκειται να δώσουν πίσω τους μισθούς που κόβουν ? τις συμβάσεις και τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν με χρόνια αγώνες και αίμα από την εργατική τάξη. 
   Είναι όλα τα επιχειρήματα τους αισχρά ψέματα, επιβαιβεώνονται όλες οι θέσεις του ΠΑΜΕ . Η πλουτοκρατία διατάζει , θέλει εδώ και τώρα φθηνή χωρίς δικαιώματα εργατική δύναμη για να έχει κέρδη από την εξαθλίωση των εργατών.
   Η όποια αναιμική ανάπτυξη τους θα γίνει πάνω στη φτώχεια και τα βάσανα των εργατών που θα δουλεύουν τζάμπα για να βγάζουν τεράστια κέρδη οι μεγαλοεργοδότες.
   Μας λένε ότι τα μέτρα που πήραν είναι για  να αποφύγουν τη χρεωκοπία !!!
   Ναι είναι μέτρα για να αποφύγουν τις ζημιές οι τράπεζες και η πλουτοκρατία.
   Η χρεοκοπία του λαού είναι πλέον γεγονός με αυτά τα μέτρα που πήραν και δεν θα σταματήσουν εδώ. Θα φέρουν νέες μειώσεις μισθών-συντάξεων θα μας πάνε στον πάτο ,ο δρόμος τους για το λαό είναι αδιέξοδο. Τα μέτρα ήταν προσχεδιασμένα 10ετίες πριν, από τη συνθήκη του Μαάστριχτ της ΕΕ το 1992 τα λέγανε ,άλλωστε τα ίδια γίνονται σχεδόν σε όλη την Ευρώπη σε χώρες με και χωρίς μνημόνιο, είναι άσχετα με τα χρέη .
   Σήμερα όσο ποτέ χρειάζεται να παλέψουμε για ανάπτυξη με βάση τις σύγχρονες αυξημένες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας με λαϊκή εξουσία και οικονομία , χωρίς τους καπιταλιστές και τα κέρδη τους, που μας φορτώνουν φτώχεια και βάσανα.
   Από κανένα χρέος δεν θα γλιτώσουμε όπως ψευδώς μας λένε, αντίθετα το χρέος πολλαπλασιάζεται με όλα τα κουρέματα που γίνονται με νέα (δάνεια-μνημόνια) που διαλύουν συντάξεις και κάθε δικαίωμα για να πληρωθούν τριπλά στους τραπεζίτες της ΕΕ και του ΔΝΤ όλα από την τσέπη των εργαζόμενων που δεν δημιούργησαν κανένα χρέος!
·                     Καμιά θυσία από όσες μας ζητούν, δεν έχει αντίκρισμα για τους εργαζόμενους .
·                      Η  υποχώρηση στα  εκβιαστικά διλήμματα περί χρεοκοπίας δεν είναι η σωτηρία αλλά ο ενταφιασμός της ζωής της εργατικής τάξης.

ΨΗΛΑ  ΤΟ  ΚΕΦΑΛΙ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
   Όλοι ενωμένοι σε κάθε χώρο δουλειάς να χτίσουμε μαζί με το σωματείο μας κάστρα αντίστασης και αγώνα. Να υπερασπίσουμε τα κεκτημένα δικαιώματα μας τις κλαδικές συμβάσεις να βάλουμε εμπόδια στην επίθεση εργοδοσίας-κυβέρνησης, που θέλουν να δουλεύουμε τζάμπα χωρίς δικαιώματα. Προχωράμε άμεσα σε συζήτηση-συνέλευση σε κάθε χώρο δουλειάς οργανώνουμε την ενότητα και την αντίσταση μας.


ΟΥΤΕ  ΒΗΜΑ  ΠΙΣΩ  ΑΠΟ  ΤΑ  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ  ΜΑΣ.
ΕΧΟΥΜΕ  ΤΗ  ΔΥΝΑΜΗ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ  ΝΑ  ΤΟΥΣ  ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ  ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ.
ΚΑΤΩ  ΤΑ  ΧΕΡΙΑ  ΑΠΟ  ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ.



Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ