Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου


20/12/12
Νέα εργοδοτική πρόκληση από την επιχείρηση Μόρνος Α.Ε. 

Η διοίκηση της εταιρίας για άλλη μία φορά έδειξε το αντεργατικό πρόσωπο της. Ακολουθάει την ίδια γραμμή με τον εργοδοτικό σύνδεσμο (ΣΕΜΕΕ) στον κλάδο της εκτύπωσης και το ΣΕΒ, που αφού κατήγγειλαν όλες τις συλλογικές συμβάσεις περίμεναν υπομονετικά να περάσει η περίοδος της μετενέργειας για να τσακίσουν τους μισθούς. Δεν κατάφεραν να βάλουν το Σωματείο στο χέρι, γιατί είδαν ότι έχει την υποστήριξη όλου του ταξικού κινήματος. Τώρα φέρνουν ατομικές συμβάσεις με μείωση 9% στις αποδοχές και κατάργηση των θεσμικών για τουλάχιστον δύο χρόνια. 

Η τεχνική αυτή είναι παλιά και δοκιμασμένη και λέγεται <<Διαίρει και βασίλευε>>. Χρησιμοποιώντας τον εκβιασμό και την απειλή της απόλυσης έγινε προσπάθεια να αποσπάσουν τις υπογραφές από συναδέλφους απομονώνοντας τον καθένα ξεχωριστά. Αξιοποιούν την τεράστια ανεργία ως μοχλό πίεσης για να αναγκάσουν τον καθένα από μόνο του να υποκύψει. Καθόλου τυχαία μάλιστα διάλεξαν να κάνουνε αυτή την κίνηση την ημέρα και ώρα που γνώριζαν ότι θα απουσίαζαν από το εργοστάσιο οι συνδικαλιστές που θα τους βάζανε εμπόδια. 

Άμεση ήταν η απάντηση των συναδέλφων
 που σταμάτησαν την ίδια μέρα την παραγωγή 
και την επόμενη προχώρησαν σε τρεις 2ωρες στάσεις εργασίας

Συνάδελφε το σωματείο σου σε χρειάζεται για να πετύχουμε την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με τους όρους που έχουμε αποφασίσει και εσύ χρειάζεσαι το σωματείο σου. Αυτό μην το ξεχνάς. Η λύση βρίσκεται μέσα στη συλλογική δράση και στον αγώνα και όχι στην απομόνωση και την ατομικότητα. 

Δεν θα αφήσουμε κανέναν εργοδότη να μας διασπάσει σε χίλια κομμάτια. Στην επίθεση που εξαπολύουν θα μας βρουν ενωμένους και αποφασισμένους. Έχουμε ήδη χάσει πολλά και έρχονται και νέα βάρη στις πλάτες μας με φόρους, αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ κλπ.. Γνωρίζουμε καλά πως από τη δόση που πανηγυρίζει η τρικομματική κυβέρνηση ότι πήραμε, ούτε ένα ευρώ δεν θα πάει σε εμάς. Αντίθετα ο όμιλος Φιλίππου και οι άλλες μονοπωλιακές ενώσεις, τρίβουν τα χέρια τους με τα δώρα που τους προσφέρουν Κυβέρνηση και Ε.Ε.. 

Καλούμε τη διοίκηση της επιχείρησης Μόρνος Α.Ε. να μαζέψει πίσω τις ατομικές συμβάσεις και να υπογράψει σύμβαση με το Σωματείο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες επιβίωσης των εργαζομένων. Σε κάθε άλλη περίπτωση το Σωματείο Λιθογράφων  θα συμπαρασταθούμε έμπρακτα στους συναδέλφους σε οποιαδήποτε αγωνιστική απόφαση πάρουν.